Varmepumpepuljen åbner den 12. september 2023

Endelig! Varmepumpepuljen åbner den 12. september 2023 klokken 10:00. Det bekræfter Energistyrelsen, der administrerer puljen, i en pressemeddelelse. Fra varmepumpepuljen kan du søge om tilskud til at skifte til en luft til vand varmepumpe eller et jordvarmeanlæg. Der er afsat 236,1 millioner kroner til varmepumpepuljen.

Sæt kryds i kalderen den 12. september 2023, for der åbner varmepumpepuljen. Det har Energistyrelsen bekræftet i en pressemeddelelse i dag, den 30.08.2023. Fra varmepumpepuljen kan boligejere få tilskud til enten en luft til vand varmepumpe eller et jordvarmeanlæg, når de skifter fra enten gasfyr, oliefyr, biokedel eller elvarme. Der er afsat 236,1 millioner kroner til varmepumpepuljen.

Helt præcist åbner puljen den 12. september 2023 kl. 10:00. Det vil dog være muligt at tilgå venterummet til varmepumpepuljen allerede fra kl. 9:00 af. Du søger via Sparenergi.dk’s hjemmeside.

Når puljen åbner kl. 10:00, vil alle ansøgere i venterummet få en tilfældig plads i køen. Det vil sige, at du ikke kommer forrest i køen, fordi du kommer først ind i venterummet. Søgere, der logger ind efter kl. 10:00 får automatisk bagerste nummer i køen.

Når du skal søge, skal du benytte dit MitID, så sørg for, at du har dette klar. Hertil skal du vide, inden du søger, om du vil søge til en luft til vand varmepumpe eller et jordvarmeanlæg. Tilskuddets størrelse afhænger nemlig af den type varmepumpe, du vil søge tilskud til. Ydermere skal du undersøge, om der er momspligt på din adresse.

Vær godt forberedt

Der eksisterer en række krav til din bolig, varmepumpe og varmepumpe-installatør, som skal opfyldes for at du kan få tilskud. Dem kan du læse mere om i vores omfattende artikel om varmepumpepuljen.

Det er alfa og omega, at du er godt forberedt og at alle informationer om din bolig, der eksisterer online, er korrekte. Det nye IT-system, der til dels er årsagen til forsinkelsen af åbningen af varmepumpepuljen, behandler automatisk din ansøgning ved at gennemgå de informationer, der er om din bolig i disse systemer:

  • BBR
  • CVR
  • SKAT
  • Tinglysning
  • Plandata

Står der forkerte informationer om din bolig i et af systemerne, kan du regne med at få afslag på din ansøgning. Sørg derfor inden varmepumpepuljen åbner at tjekke, at alle informationer om din bolig i systemerne er korrekte.

Du må gerne indhente tilbud inden du søger om tilskud

Du må gerne indhente uforpligtende tilbud på varmepumpen, inden du har ansøgt om puljen. Men du må ikke indgå en bindende aftale om igangsættelse af arbejdet.

Og det kan faktisk være en god forberedelse til, når du skal søge puljen, at du har indhentet tilbud og dermed har lidt viden om varmepumpens type. Når du indhenter tilbud, kan du også sikre dig, at du får tilbuddet fra en VE-godkendt installatør, hvilket er et af flere krav for at du kan få del i midlerne fra varmepumpepuljen.

Åbningen af puljen udskudt af flere omgange

Åbningen af varmepumpepuljen har været udskudt af flere omgange. Tilbage i 2022 lød det fra Regeringen, at puljen ville åbne i første kvartal af 2023, men første kvartal kom og gik, uden at puljen åbnede. Sidenhen lød det, at puljen ville åbne i første halvår, denne sommer, men det skete heller ikke.

Men nu er åbningsdatoen her endelig: Varmepumpepuljen åbner d. 12. september 2023 .

De mange forsinkelser skyldes både forsinkelser af fjernvarmeplanerne, som skulle være færdiggjort af kommunerne ved årsskiftet, og så et nyt IT-system, som skulle stables på benene. Begge dele er nu klar.

Energistyrelsen administrer varmepumpepuljen

Det er Energistyrelsen, der administrerer varmepumpepuljen, såvel som energirenoveringspuljen og skrotningsordningen.

Der er afsat midler til energiforbedringer af boligen frem til 2026.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *