Varmepumpepuljen åbner igen 27. maj

Varmepumpepuljen åbner på ny den 27. maj 2024 kl. 10:00, og du kan du derfor snart igen søge om tilskud til en luft til vand varmepumpe eller et jordvarmeanlæg. Det oplyser Energistyrelsen, der administrerer puljen. Nyt er, at boligejere, der bor i områder med potentiel udlagt fjernvarme, ligeledes kan få tilskud.

Mandag den 27. maj 2024 kl. 10:00 åbner varmepumpepuljen igen. Det oplyser Energistyrelsen, der administrerer puljen. Det er muligt at få tilskud til enten en luft til vand varmepumpe eller et jordvarmeanlæg, når man skifter fra enten gasfyr, oliefyr, biokedel eller elvarme. Du kan søge om tilskud, indtil alle penge er uddelt – pengene tildeles derfor efter først til mølle-princippet. 

Puljen åbner som sagt kl. 10:00, mens venterummet åbner en time før, kl. 9:00. Du søger via Sparenergi.dks hjemmeside. Tilgår du venterummet, vil du, når puljen åbner kl. 10:00, få et vilkårligt nummer i køen. Det betyder, at du ikke kommer forrest i køen, fordi du kommer først i venterummet. Ansøgere, der logger ind efter kl. 10:00 får automatisk bagerste nummer i køen.

Tilskuddets størrelse og krav til dig og din bolig

Tilskuddets størrelse afhænger af, om du søger tilskud til en luft til vand varmepumpe eller et jordvarmeanlæg. Der er ensartede tilskud til hhv. en luft til vand varmepumpe og et jordvarmeanlæg uagtet boligens størrelse. Tilskuddet til en luft til vand varmepumpe er på 17.000 kr., mens tilskuddet til et jordvarmeanlæg er på 27.000 kr. 

Der eksisterer fem krav, som du og din bolig skal opfylde, før du kan få tilskud fra varmepumpepuljen. De lyder: 

  • Din bolig skal være en helårsbolig – og du skal selv eje den
  • Boligen opvarmes i dag via oliefyr, gasfyr, elvarme eller biokedel 
  • Boligen må ikke ligge i et område med fjernvarme eller planlagt fjernvarme
  • Du er ikke allerede i gang med at skifte til en varmepumpe
  • Du vil skifte til en luft til vand varmepumpe eller et jordvarmeanlæg (aka en væske til vand-varmepumpe)

VIGTIGT: Nyt er, at boligejere bosat i områder med muligt udlagt fjernvarme, nu ligeledes kan få tilskud.

For specifikke bygningstyper på plus 400 m2 kan der søges om tilskud til store varmepumpeanlæg.

Man kan søge om tilskud som privatperson, andelsboligforening, ejerforening i etageejendom, firma, forening og selvejende institution.

Om varmepumpepuljen

Varmepumpepuljen henvender sig til dig, som ikke kan få fjernvarme i dit område, og godt vil udskifte dit gasfyr, oliefyr, biokedel eller elvarme til fordel for en luft til vand varmepumpe eller et jordvarmeanlæg. 

Det er som sagt Energistyrelsen, der administrerer varmepumpepuljen, og du søger derfor via Sparenergi.dk, som styrelsen står bag. Når du skal søge, skal du benytte dit MitID, så sørg for, at du har dette klar. Du tilgår ansøgerportalen via dette link.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

10 kommentarer

AvatarJørgen Callesen

Jeg har to spm. vedr. varmepumpepuljen

1) Hvis man søger til frist i maj 2024, hvornår skal arbejdet være udført ?
2) Jeg overtog et hus i energimærke G med oliefyr i juni 2022. Huset skal gennemgå en omfattende ernergirenovering da det ikke lever op til moderne krav om opvarmining og isolering.
3) Energimærket og tilstandsrapport er fra nov. 2021. Skal der laves en ny for at søge ?
4) Huset havde oliefyr ved køb og indflytning i juni 2022. Oliefyr brød sammen i nov2022 og vi fik det sløjfet i april 2023. Der er opsat midlertidig varmeløsning med træbrændeovn og elpaneler, samt en enkelt luft til luft varmepumpe, som er underdimensioneret til til huset og kun installeret i mellemperioden. Varmepumpen er ikke en primær varmekilde.
Er der stadig muligt at søge til den endelige og afgørende energirenovering som starter i foråret 2025, som også omfatter nye vinduer, isolering af terrændæk, vægge, tag, samt en helt ny varmeløsning med en Luft til vand varmepumpe.
Eller har den midlertidige løsning diskvalificeret os fra puljen. Begrundelsen for løsningen har været at oliefyret ikke kunne drives sikkert frem til den endelige løsning, så derfor måtte der akut indsættes en midlertidig og utilstrækkelig løsning.

Michelle NielsenMichelle Nielsen

Hej Jørgen

Tak for din besked. Det hedder, at fra den dag man får tilsagn om tilskud, har man 2 år til at skifte til sin nye varmepumpe og ansøge om udbetaling af tilskuddet.
Der er intet krav om, at ens bolig skal have et energimærke for at søge tilskud fra varmepumpepuljen (man skal dog have et gyldigt energimærke E, F eller G for at kunne søge tilskud til energirenoveringspuljen). Jeg kan hertil oplyse om, at et energimærke er gyldigt i 10 år.
Ift. dit sidste spørgsmål, så vil jeg mene, at det afhænger af, hvad boligens primære varmeinstallation er registreret til at være i BBR. For endegyldig afklaring på dét spørgsmål, vil jeg anbefale, at du kontakter Energistyrelsen, der administrerer varmepumpepuljen, og hører dem ad.

De bedste hilsner
Michelle / Energihjem.dk

Viser 0 af 10 kommentarer

Vis flere kommentarer