Autorisationer og godkendelser: Få styr på dem her

Det kan være svært at vide, hvilken håndværker man skal vælge, når man står overfor et energirenoverings- eller klimatilpasningsprojekt i hjemmet. Det er i den forbindelse super vigtigt, at man orienterer sig om, at den håndværker man vælger til sin opgave, besidder de autorisationer og godkendelser som det kræver, for lovmæssigt at kunne udføre netop din opgave. Læs med her og find ud af, hvilke autorisationer der findes.

VE-godkendelsesordningen

Er en ordningsform, der viser at en given installatør- eller montørvirksomhed, er godkendt af Energistyrelsen, til at kunne installere vedvarende energianlæg af høj kvalitet. De vedvarende energianlæg omfatter varmepumper, solceller, solvarme, biomassekedler- og ovne. Hos Energihjem.dk kan vi se en stigende efterspørgsel på at få monteret et vedvarende energianlæg, og i den forbindelse, er det trygt at vide, at montøren er godkendt af Energistyrelsen til dette.

Du kan læse meget mere om VE-godkendelsesordningen, samt hvordan man som håndværker opnår den i artiklen her: Alt om VE-godkendelsesordningen.

Ønsker du at benytte dig af Energistyrelsens tilskudsordning, så skal du bruge en VE-godkendt varmepumpemontør til arbejdet efter 1. april 2021.

Autorisationer

Det er vigtigt at tjekke op på om din VVS-, kloak- eller elektrikeropgave kræver en autorisation. Det er langt fra alle projekter, der kræver autorisation. Skemaet nedenfor viser, hvilken form for autorisation en håndværker skal bruge, for at foretage en given installation.

Det er Sikkerhedsstyrelsen, der har ansvaret for at udstede autorisationerne og føre tilsyn med, at de danske installationer er sikre. Som kunde har du ansvar for, at det arbejde, der kræver autorisation, også bliver udført af autoriserede installatørvirksomheder.

AUT. VVSAUT. KLOAKAUT. ELKMO
VVS- installationer, Aut.Kloakmestre, Aut.El-installationer, Aut.Varmepumper
FaldstammerFaskinerEl-rapportJordvarme
FjernvarmeOmfangsdrænDørtelefonanlæg 
Gasfyr / gasStrømpeforingSolceller 
Jordvarme 
Solvarme 
Varmepumper (luft-vand) 
VVS-rapport 
Tabel over hvilke opgaver, der kræver hvilken autorisation

Kølebranchens Miljøordning (KMO)

KMO er en cetificeringsordning, der så vidt muligt skal sikre, at køleanlæg bliver monteret af en kvalitetsgodkendt installatør. Ordningen bliver udstedt af Miljøministeriet, der ved at give en given virksomhed et flueben ud fra Kølebranchens Miljøordning, godkender montøren til at foretage lækagekontrol, installering, genvinding og vedligeholdelse/servicering af køle-, luftkonditionerings- og varmepumpeudstyr. Dette er ikke blot et kvalitetsstempel at få, men et krav for at kunne udføre ovenstående indgreb.

Energistyrelsens energitjenesteleverandør og skrotningsordningen

Skrotningsordningen er en pulje, der er oprettet ned henblik på at give den private bygherrer et tilskud, hvis bygherren ønsker at udskifte sin olie- eller naturgasvarme med enten jordvarme eller en luft til vand varmepumpe.  

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

6 kommentarer

AvatarSøren Bo Rasmussen

Udskiftning af døre og vinduer, kræver det også at montøren er ‘godkendt’ ?

Nynne Pihl GrothNynne Pihl Groth

Hej Søren

Tak for din besked. Kravet lyder: “For at kunne få tilskud til et tiltag skal arbejdet med at udføre tiltaget foretages af en virksomhed. Dette dokumenteres ved at der udstedes en faktura for det udførte arbejde, samt dokumentation for at fakturaen er betalt. Det er dermed ikke muligt at få tilskud til gør-det-selv projekter.”

De bedste hilsner
/Nynne – Energihjem.dk

AvatarErna Larsen

Jeg har fået nyt styresystem til mit fjernvarme det gamle var rustet op og derfor utæt .

Nynne Pihl GrothNynne Pihl Groth

Hej Erna

Tak for din kommentar. Hvad kan vi hjælpe dig med?

De bedste fredagshilsner
/Nynne – Energihjem.dk

AvatardITTE mEINERTZ

JEG HAR ANSØGT OM ENNERGITILSKUD DEN 2-4. JANUAR. kOMMER MIN ANSØGNING I BETRAGTNING VED FORDELINGEN AF MIDLER I 2021. HVIS IKKE SKAL JEG DA ANSØGE PÅNY..

Nynne Pihl GrothNynne Pihl Groth

Hej Ditte

Tilskuddet var ikke åben for ansøgning i januar. Søger man tilskuddet uden held skal du søge på ny, når næste ansøgningsrunde åbnes. På Energistyrelsens hjemmeside står nemlig, at: “Ansøgere, der ikke kom i betragtning i 2020, skal ansøge på ny.”

De bedste fredagshilsner
/Nynne – Energihjem.dk

Viser 0 af 6 kommentarer