Jordvarme på vej i byerne

Ny teknik gør det nu også muligt for husejere med små haver at installere jordvarmeanlæg. Det kan betyde at jordvarme nu for alvor er på vej ind i de danske byer.

OBS: Vi har lavet en opdateret guide til jordvarme, som du finder her: Alt om jordvarme. Her kan du også læse om aktuelle tilskuds- og fradragsmuligheder for etableringen.

Jordvarmeanlæg har længe været et billigt og miljøvenligt alternativ til de CO2-spruttende oliefyr. Men indtil nu har den klimavenlige opvarmningsform været forbeholdt husejere, der bor på landet. Et konventionelt jordvarmeanlæg kræver nemlig en grund, der er stor nok til at grave en 600 meter lang slange ned, og kan de færreste husejere i byerne komme i nærheden af.

Men nu har man fundet på en måde, hvor man i stedet kan grave dybt. Ned til 150 meter og så er det pludselig muligt at få jordvarme, selvom man bor i byen med en lille have.

Populært i Varde

Det er der mange husejere der har set muligheden i. I Varde har kommunen allerede givet 12 tilladelser til de nye jordvarmeanlæg, fortæller miljømedarbejder Hans Otzen.

“Der er stor miljømæssige gevinster ved det og vi håber at kunne få slukket endnu flere af oliefyrene i Varde,” siger han til DR Esbjerg.

Varde kommune har allerede mere end 1000 af de traditionelle jordvarmeanlæg.

Det er stadig muligt at få tilskud fra energistyrelsen, hvis du skifter dit oliefyr ud med jordvarme. Tilskuddet gives både til de traditionelle jordvarmeanlæg, og de nye typer med lodrette boringer.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 kommentarer

AvatarKatja Munch

Hej

Vi er ved at se på ny varmekilde
Vi er flyttet i en hus på 88 m2 men skal udvide overetagen og får ca 50 m2 ekstra. Vi har en meget lille grund 650 m2 og bor ca 6 m over havoverfladen ved vadehavet. Er jordvarme en mulighed for os

AvatarMichael Müller

Hej Katja

Jordvarme kan være en mulighed, men måske er grunden for lille. Her skal du i stedet overveje et lodret jordvarmeanlæg, som kan være en løsning. Som alternativ er det gasfyr eller fjernvarme.

Viser 0 af 2 kommentarer