Minister lukker permanent for energitilskud til hulmursisolering

Energi,- forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) har indgået en aftale med energibranchen om at lukke for tilskud til hulmursisolering for altid. Årsagen er den kritik, der har været af ordningen og tilsyn med den i den senere tid.

OBS: Energitilskuddet 2020-2026 administreres af Energistyrelsen. Du kan stadig ikke opnå tilskud til hulmursisolering, men til gengæld kan du få håndværkerfradrag på dette i 2021.

Læs mere om det aktuelle energitilskud her.

Efter massiv kritik af ordningen for energitilskud er det nu blevet besluttet at ordningen lukkes helt ned.

Fusk og fejl lukker ordning

Ordningen har i en længere periode været i mediernes søgelys, fordi en særkontrol offentliggjort i marts måned, afslørede fejl i 37 af 62 sager med tilskud til hulmursisolering. Det medførte at der blev indført et midlertidigt stop for tilskud til hulmursisolering.

Nu har Energiminister, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) meldt ud, at ordningen afvikles permanent. I en pressemeddelelse udtaler han:

”Jeg står på forbrugernes side i denne sag, og jeg vil ikke acceptere, at der er så omfattende sjusk og fejl, måske endda direkte fusk, med en ordning, hvor der både gives tilskud, og som koster husejerne penge.”

Energistyrelsen undersøger forsat tilskudssager

Energistyrelsen undersøger fortsat de sager, hvor der er blevet fundet fejl under særkontrollen af hulmursisolering for at afdække, om der skal korrigeres i de indberettede besparelser, og om der er nogle sager, hvor man må skride til politianmeldelse

Arbejdet forventes at være afsluttet ved udgangen af juni måned. Energistyrelsen har desuden pålagt samtlige energiselskaber at foretage en intern kvalitetskontrol af indberetningerne i samtlige sager, som er indberettet i 2016.

Andre tilskud forbliver

Ifølge Energihjem.dks oplysninger er det kun energitilskud til hulmursisolering, der afvikles. De resterende energitilskud vil ansøgere forsat kunne søge om. De som allerede har en forhåndsgodkendelse på energitilskud til hulmursisolering burde forsat kunne få deres energitilskud udbetalt.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 kommentarer

AvatarMarkus W. Jensen

Spørgsmål til hulmursisolering:
Kan læse på nettet at man ofte kan spare mellem 4-5.000 kroner på varmeregningen hvis boligen er dårlig isoleret.. hvad er jeres erfaringer ?

Vh Markus

Nynne GrothNynne Groth

Hej Markus

Tak for din henvendelse. Der er mange fordele ved at hulmursisolere boligen, da du både sparer penge på varmeregningen, kan forbedre boligens energimærke og får bedre indeklima og komfort. Du kan læse mere om fordelene og fremgangsmåden i denne artikel: https://www.energihjem.dk/hulmursisolering/

Ønsker du et uforpligtende og gratis tilbud på hulmursisolering, er du meget velkommen til at benytte dig af vores leverandørnetværk. Du kan indsende din forespørgsel via denne formular: https://www.energihjem.dk/tilbud/.

God fredag!
/Nynne – Energihjem.dk

Viser 0 af 2 kommentarer