Hold på varmen og skån din pengepung for høje energipriser

Varme i hjemmet er et af de helt varme emner for danske boligejere. De eskalerende energipriser presser danskerne ud i løsninger, der kan ruste dem mod yderligere stigninger og skabe besparelser på energiforbruget på den lange bane. Flere får anlagt grønne vedvarende energikilder, men det er ikke alle boligejere, der har mulighed for sådan et indgreb. Derfor kan det i nogle tilfælde være en fordel at kigge indad – når det kommer til boligens evne til at holde på den varme, som allerede bliver leveret.

Annonceret indhold

Hvordan undgår man at ens energipriser skyder ud gennem taget? Man bygger et nyt. Der er mange fordele i at gå over til de grønne vedvarende energikilder, men ofte kan det betale sig at undersøge hvilke renoveringer i hjemmet, der kan være med til at holde på varmen. Her kan du læse meget mere om, hvordan forskellige former for renoveringer kan hjælpe dig med at slå dine energipriser i hovedet med en hammer, så de stadig er til at betale i fremtiden.

Sørg for at varmen ikke forsvinder ud gennem taget

Der er flere måder man kan tilgå et tag, der ikke præsterer optimalt, når det kommer til at holde på varmen, så man kan smide sutskoene på de ellers kolde dage. Man kan overveje at optimere sin nuværende tagløsning, ellers kan man vælge at få skiftet taget og slippe for utætheder og andre skavanker, der er kommet gennem tiden.

Skift taget

Er dit tag gammelt, kan energibesparelsen sandsynligvis optimeres ved en tagentreprise. Der er store besparelser at hente gennem energipriser, hvis man vælger man at få lagt et nyt tag frem for at beholde et gammelt tag. Utætte tag kan være en meget stor synder, når det kommer til varmetab fra boligen. Vælger man at få lagt et nyt tag, øges boligens værdi, samtidig med at man opnår store besparelser fremover.

Få isoleret loftet

Virker en større tagentreprise uoverskuelig, eller har man blot et tag, der ikke er for gammelt endnu, så kan en loftisolering også være en løsning på at holde varmen inde i stuen. Udover at mindske varmetabet er der flere fordele ved at få efterisoleret taget. Det skaber store besparelser, mindsker eventuelt træk i boligen, skaber et bedre indeklima, reducerer CO2-udledningen og øger naturligvis også boligens værdi.

Kontakt en tagspecialist

Topmann er specialist i tagentrepriser og loftisolering. Kontakt dem her og kom i dialog med en ekspert, der ved præcis hvordan jeres tagløsning opnår de største besparelser og den højeste kvalitet muligt.

Nye vinduer og døre

Selvom det umiddelbart kan virke som en lille ting, kan udskiftning af vinduer og døre gøre en kæmpe forskel og give jer energibesparelser. Har jeres bolig gamle vinduer og døre, kan en opdatering af især vinduer, være med til at holde ekstra godt på varmen.

Vinduer og døre kan nemt blive slidte gennem daglig brug. Specielt hvis de er lavet i materiale af lav kvalitet og ikke har modtaget tilstrækkelig vedligeholdelse, kan vinduer og døre hurtigt nå et punkt, hvor deres funktionalitet ikke længere er optimal. Ruder af dårlig kvalitet, der sidder i vinduerne er i mange tilfælde den største synder, når det kommer til at holde varmen indendørs og ikke fyre for gråspurvene. Har man derfor ældre ruder, kan det ofte betale sig at få undersøgt, om hvor meget en udskiftning af ruderne kan hjælpe med at sænke ens energipriser.

Når man får skiftet ruderne har den glastype man får monteret have stor betydning for, hvor meget varmen bliver holdt inde. Her skal man se på, om det eksempelvis er termoruder, forsatsruder eller energiruder, og om det er med to eller tre lag – forskellen er nemlig meget stor. Dertil skal man se på energiklassen. Energiklasse B er eksempelvis kun lovligt at have monteret i fritids- og sommerhuse. Men vælger man den rigtige løsning, kan man spare store penge på energi gennem en renovering eller udskiftning af sine vinduer og døre.

Kontakt en specialist i døre og vinduer

Topmann er specialister i vinduer og døre. Kontakt dem her eller på telefonen 8877 2929 og kom i dialog med en ekspert, der ved præcis hvordan I får mest ud af jeres vindues- og dørløsninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.