Støttepulje for husstandsvindmøller åbner den 12. September 2016

Nu kan der igen søges om støtte til overskydende strøm fra husstandsvindmøller.

Denne artikel er fra 2016

Sidste år vedtog Folketinget en række nye regler om netop husstandsvindmøller. Siden 31. December 2015 har det derfor ikke været muligt at søge om støtte til overskydende elektricitet fra husstandsvindmøller EU-kommissionen har nu endelig godkendt de danske støtteregler til husstandsvindmøller, og fra 12. september 2016 kan der igen søges om støtte fra en pulje på 1 MW til husstandsvindmøller, der opsættes i Danmark.

Ifølge de nye regler vil der frem til 2020 hvert år være en ansøgningsrunde med en pulje på 1 MW.

Hvem og hvor meget?

I puljen for 2016 er der:

  • 212 øre per kWh for husstandsvindmøller med en maksimal effekt på 10 kW
  • 132 per kWh for husstandsvindmøller med en effekt højere end 10 kW
  • Pristillægget udbetales i 12 år fra det tidspunkt, hvor møllen er net-tilsluttet.

Der kan kun søges om støtte til projekter, hvor husstandsvindmøllen endnu ikke er etableret. Når du søger må projektet derfor ikke være påbegyndt – til gengæld skal det være en betingelse i din købsaftale, at du får tilsagn om støtte for at projektet gennemføres. Herved har du en mulighed for at komme ud af købsaftalen i de tilfælde, hvor du ikke får del i puljen.

Hvordan søger jeg?

Der kan ansøges om støtte til husstandsvindmøller fra den 12. September 2016 kl. 10.00 til og med den 21. oktober 2016.

Ifølge Energistyrelsen kan man med fordel være i god tid, når det kommer til ansøgningen:

”Selvom der er 2 uger til, at puljen åbner, er det allerede en god idé at forberede sin ansøgning, så den er klar”, udtaler Anja Rye, som er gruppeleder i Energinet.dk’s Forvaltning og Administration af VE.
Hos Energinet.dk forventer man at modtage en stor portion ansøgninger, idet det ikke har været muligt at søge støtte siden årsskiftet. Ansøgere vil blive tildelt støtte efter først-til-mølle-princippet. Overstiger det samlede antal ansøgninger puljen, så vil det blive afgjort ved en lodtrækning blandt de ansøgninger, der er kommet ind på den dag puljen blev overskredet.

Ansøgningsskema kan rekvireres på Energinet.dk’s hjemmeside

NB: Det er ikke muligt at modtage andre former for offentlig støtte, når du søger puljen. Derfor er det ikke muligt at anvende eksempelvis håndværkerfradraget til ordningen.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *