Sig ja til flere energirenoveringer – forlæng håndværkerfradraget

I 2013 genindførte regeringen håndværkerfradraget. Et fradrag, som har været et økonomisk incitament for danske boligejere til at investere i energirenoveringer.

UPDATE 2021: Håndværkerfradrag for 2020 og 2021 er et grønt håndværkerfradrag. Læs mere om det her.

UPDATE 1.1.2016: Der er kommet en ny ordning for håndværkerfradraget i 2016. Fradraget er i 2016-17 øremærket til energiforbedrende renoveringer. Du kan i denne infografik læse, hvad der gives håndværkerfradrag til og hvordan: Infografik: Håndværkerfradraget 2016-2017 forklaret

Med håndværkerfradraget kan hver voksen i husstanden få op til 15.000 i fradrag på håndværkerens løn til forbedringer og renoveringer af boligen, hvilket efter skat svarer til ca. 5000 kroner. Skattefordelen gør det attraktiv at investere i miljørigtige energirenoveringer som eksempelvis isolering, udskiftning af vinduer, installation af varmepumper eller solceller. Håndværkerfradraget har derfor bidraget til at et utal af danskere har prioriteret at klimaforbedre deres boliger med miljørigtige tiltag.

Støtte til energirenoveringer er tiltrængt i en tid med stigende priser på olie og energi. Ifølge Politiken er økonomien en barriere for 2 ud af 3 boligejere, når de skal igangsætte en energirenovering. Håndværkerfradraget er derfor en vigtig økonomisk håndsrækning for boligejere, som står overfor at igangsætte energiforbedringer af boligen.

Forlæng fradraget

Håndværkerfradraget udløber med udgangen af 2014. Derfor har vi startet en underskriftsindsamling, hvor danske borgere, håndværkere og politikere har mulighed for at skrive under på, at de ønsker håndværkerfradraget bevaret. Sig ja til en forlængelse af fradraget ved at skrive under på www.bevarfradraget.dk.

Når vi har indsamlet 50.000 underskrifter vil vi printe underskrifterne og indlevere dem på Christiansborg. Vil du hjælpe os med hurtigt at nå de 50.000 underskrifter, så støt initiativet og del linket med dine venner, familie og bekendte.

Flere positive resultater

Energiforbedring er midlertidigt blot ét af mange argumenter for, hvorfor at håndværkerfradraget bør bevares. Håndværkerfradraget har ligeledes haft positiv indvirkning på beskæftigelsen. Det har skabt tusindvis af job og har desuden medvirket til et betydeligt fald i brugen af sort arbejde blandt befolkningen.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *