Millionstøtte til andelsforening

Andelsboligforeningen Søpassagen har fået bevilliget halvanden million kroner til opsætning af solceller. De nye solceller forventes at levere 30.400 kilowatt-timer om året.

NB: Denne artikel er fra 2010.

Københavns Kommunes Borgerrepræsentation har bevilliget halvanden million kroner til medfinansiering af de solceller, som Andelsboligforeningen Søpassagen på Østerbro i København opsætter til foråret.

Andelsboligforeningen Søpassagen har til huse i en 150 år gammel ejendom på Østerbro og består af 93 andelsboliger. Foreningen er i fuld gang med et særdeles banebrydende og CO2-nedsættende projekt. Målet er, at foreningen skal være helt CO2-neutral, og beboerne i Søpassagen er godt på vej. Solcellerne forventes at levere cirka 30.400 kilowatt-timer om året, hvilket nogenlunde svarer til, hvad Andelsboligforeningen bruger i el til trapper, kælder og vaskeri.

Stor glæde over støtten

Beboerne i Søpassagen har vedtaget en huslejestigning på 11 procent for at nå målet om at blive CO2-neutral, så formanden for foreningen er naturligvis glad for, at der nu også kommer støtte fra kommunen.

– Vi er meget taknemmelige for Borgerrepræsentationens støtte. Det giver et stærkt signal til os og andre om, at det godt kan betale sig at tage ansvar for miljøet, siger Søpassagens formand Martin Krayer von Krauss.

Dog ærgrer det ham, at byfornyelsespuljen bliver nedlagt, da medfinansiering af initiativer som disse er vigtig i forhold til at gøre gode intentioner til konkret handling.

– Jeg er sikker på, at hvis regeringen eller kommunerne fulgte Sveriges eksempel med løbende at tilbyde støtteordninger til sådanne projekter, så ville mange flere boligforeninger være i stand til at følge Søpassagens fodspor, siger Martin Krayer von Krauss.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *