Håndværkerfradrag: Nu går husejerne amok i energi

Regeringen genindfører håndværkerfradraget, og dermed bliver det historisk attraktivt at investere i grøn energi. Brancher som lavenergivinduer, solceller, jordvarmeanlæg og isoleringer vil med stor sandsynlighed vækste i den kommende tid, da det aldrig har været billigere at energirenovere sin bolig, som tilfældet er med genindførslen af håndværkerfradraget.

UPDATE 2021: Håndværkerfradrag for 2020 og 2021 er et grønt håndværkerfradrag. Læs mere om det aktuelle fradrag her. Find også aktuelle regneeksempler på fradragets størrelse.

UPDATE 1.1.2016: Der er kommet en ny ordning for håndværkerfradraget i 2016. Fradraget er i 2016-17 øremærket til energiforbedrende renoveringer. Du kan i denne infografik læse, hvad der gives håndværkerfradrag til og hvordan: Infografik: Håndværkerfradraget 2016-2017 forklaret

De fleste ved, at man skal spare på CO2-udslipningen og sænke sine energiomkostninger, men det har stadig lange udsigter, at landets boligejere for alvor kaster sig over at energirenovere boligen. Og så alligevel. Med regeringens genindførsel af håndværkerfradraget kan antallet af energirenoveringer vokse markant, eftersom man kan få tilskud og fradrag til energibesparelser i boligen.

Håndværkerfradrag gør det attraktivt

Det har nemlig aldrig været mere rentabelt og økonomisk attraktivt at energirenovere sin bolig, som tilfældet er nu, efter at håndværkerfradraget er genoplivet. Jordvarmeanlæg, solceller, lavenergivinduer, isoleringsopgaver er faldet i pris og med et tilskud som håndværkerfradraget, er der gode penge at spare ved at energirenovere sin bolig.

Hos Energihjem.dk, der formidler energirenoveringsopgaver mellem boligejere og omkring 1.000 håndværkerfirmaer, forventer man med det nye håndværkerfradrag en markant vækst i energirenoveringsopgaver.

Et gennembrud for energirenoveringer

”Energirenoveringer er blevet mere og mere populære, men vi mangler stadig det store gennembrud. Det kan med stor sandsynlighed komme nu i takt med genåbningen af håndværkerfradraget. Aldrig før har det været så attraktivt at energirenovere, som tilfældet er nu, og derfor forventer vi, at 2013 bliver året, hvor danskerne for alvor kaster sig over energibesparelser i boligen,” siger kommunikationschef Michael Müller.

Så meget sparer man med håndværkerfradraget i 2013

Hulmursisolering:
Pris i alt: 15.000 kroner
Arbejdsløn udgør: 10.000 kroner
Gennemsnit skatteprocent: 33 procent
Udbetalt i fradrag: 3.370 kroner

Genindførslen af håndværkerfradraget (boligjobordningen) er et led i regeringens nye Vækstplan DK, der har til hensigt at skabe flere arbejdspladser i Danmark. Håndværkerfradraget skal løbe i 2013 og 2014, hvor hver voksen beboer over 18 år i husstanden kan få op til 15.000 kroner i skattefradrag på håndværkernes arbejdsløn. I det ”nye” håndværkerfradrag er der lagt op til et større fokus på energirenoveringer.

Et incitament til at gå i gang

”Vi oplever en stor interesse for at energirenovere og investere i grøn energi, men efter at håndværkerfradraget blev afskaffet, har der været en tilbageholdenhed fra boligejernes side. Nu er fradraget tilbage, og dermed er der ingen tvivl om, at antallet af energirenoveringer vil vokse i den kommende tid, simpelthen fordi danskerne har fået øjnene op for grøn energi i hjemmet, og med et tilskud, er incitamentet til at gå i gang.”

Håndværkerfradraget er endnu ikke stemt igennem i Folketinget, men flertallet skulle være på plads, da Venstre har givet sin støtte til en genindførsel af håndværkerfradraget.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 kommentarer

AvatarMaria Carlsen

Hej Tine,
Tak, for din henvendelse. Du kan ikke få håndværkerfradrag til anlæg af en ny have – kun til vedligeholdelse af en eksisterende. Derfor kan du ikke få fradrag hvis en anlægsgartner eksempelvis lægger fliser, men kun til ‘almindeligt’ havearbejde, som græsslåning, klipning af hæk, lugning, beskæring af buske og træer, samt snerydning.

Hej EnergiHjem,

Jeg bor i en ejerlejlighed på 65 m2 og overvejer, at få isoleret i etageadskillelsen. Hvad koster det ca. ex moms og vil jeg få fuldt fradrag på arbjdslønnen eller hvorleds er reglerne ifm med jobboligfradragsordningen?
mvh Anja

AvatarMichael Müller

Hej Anja
Det er svært at sætte en konkret pris på, men hvis du sender din ogpave ind til os på Energihjem.dk, finder vi tre kvalificerede tilbud. Mht. håndværkerfradraget, så kan du godt få det til denne opgave, MEN fradraget er endnu ikke trådt i kraft – vi venter stadig i spænding:)

Viser 0 af 4 kommentarer