Solceller til erhverv

Solceller til erhverv og firmaer er især blevet aktuelt med regeringens nettoafregningen, der trådte i kraft november 2012. Ordningen åbner op for, at blandt andre virksomheder kan drage nytte af afregningsmodellen. Tidligere kunne kun solcelleanlæg med højst et 6kw-anlæg blive omfattet af nettoafregningen, men nu gælder det alle anlæg, herunder erhvervsrelaterede.

Der er flere fordele ved at opsætte solceller til erhverv. Før fordelene bliver præsenteret, er det væsentligt at pointere, at man som virksomhed kan modtage energitilskud på energirenoveringen. Man nedsætter nemlig virksomhedens årlige energiforbrug, hvilket blandt andet gavner virksomhedens økonomi med lavere elregning og miljøet.

Investér i en lavere elregning

At installere solceller er ikke blot en god idé i forhold til miljøet, det kan samtidig være en god idé for virksomheder, der ønsker at nedbringe eludgifterne på sigt. Hvis en virksomhed med et fast elforbrug får installeret solceller, vil der hvert år være gode muligheder for enten at dække hele eller dele af forbruget med solcellerne.

Mange virksomhedsbygninger er fordelagtige til solceller

I Danmark har mange erhvervsbygninger flade tage eller andre store overflader, enten på taget eller på grunden omkring virksomheden. Dette er en fordel i forhold til solceller, da solcellepanelerne ofte kan lægges på uden, at der skal foretages indledende ombygninger. Dermed kan virksomheder tit undgå ekstraudgifter ved etableringen. Desuden vil de store overflader medføre, at der kan lægges mange kvadratmeter solcellepaneler – hvilket vil gøre det nemmere for store virksomheder at dække en stor del af elforbruget.

Grøn profil

Solceller er med til at styrke virksomhedens grønne image. Dette kan give nogle fordele i forhold til folks opfattelse af virksomheden, og dermed give virksomheden en værdi den ikke ville få ved almindeligt tilkøb af el. Har man samtidig en virksomhed, der profilerer sig på at være miljøvenlig, kan solceller være med til at styrke denne profil udadtil.

For offentlige virksomheder kan solceller være med til at nedsætte kommunen og landets samlede energiforbrug, og dermed være med til at bidrage til Danmarks klimamål i 2020.

Solcelleanlæg på produktionsvirksomhed
Solcelleanlæg på produktionsvirksomhed

Solceller er en investering for virksomheden

Vælger virksomheden at investere solceller kan de penge, der bruges på etableringen af solceller, tjenes hjem igen over tid i sparet elforbrug. Typisk ligger tilbagebetalingstiden på solceller på mellem 7-10 år, afhængig af anlæggets størrelse, etableringspris og effekt. Og fordi solceller generelt har en lang levetid betyder det, at virksomheden producerer sin egen strøm ’gratis’ fra det øjeblik anlægget har tjent sig selv hjem. Det kan ofte være lang tid med gratis el, da solceller tit fungerer glimrende selv efter 25-30 år.

Virksomheder har desuden mulighed for at afskrive på solceller, og dermed opnå en skattemæssig fordel.

Vælg den rette størrelse og effekt på solcelleanlægget

Vælger virksomheden at etablere solceller handler det om at vælge et solcelleanlæg af den rette størrelse og med den rigtige effekt, således at anlægget producerer nogenlunde den mængde el, som virksomheden forbruger. Dette er mest rentabelt. Skulle anlægget producere mere end virksomhedens forbrug kan den overskydende el dog sælges på elnettet til 0,60 kroner per overskydende kilowatttime, men det er økonomisk bedre at forbruge så meget af sin egen strøm som muligt. Derfor er det vigtigt med god og saglig rådgivning, når et solcelleanlæg skal etableres, så virksomheden får et anlæg, der svarer til behovet.


Virksomheder har desuden mulighed for at afskrive solcelleanlæg igennem de almindeligt skattemæssige regler, og få fradrag for momsen.

Fordele ved solceller til erhverv:

  • Mange penge at spare på el hvert år
  • Mange erhvervsbygninger i Danmark er fordelagtige at placere solceller på
  • Relativ kort tilbagebetalingstid
  • Gør virksomheden grønnere og sænker det samlede co2-udslip
  • Virksomheden kan blive selvforsynende med strøm
  • Mulighed for at styrke virksomhedens grønne image

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *