PSO-afgiften skal til forhandling

Den omstridte PSO-afgift, der siden foråret har været anklaget for at være i strid med EU-lovgivningen, skal nu til forhandling

Den omstridte PSO-afgift, der siden foråret har været anklaget for at være i strid med EU-lovgivningen, skal nu til forhandling. Klimaminister Rasmus Helveg Petersen har i en pressemeddelelse her til morgen udtrykt ønske om at finde en løsning i samarbejde med EU-kommissionen. Nyheden om forhandlinger er godt nyt for solcelleejere, der venter på afgørelse om tilskud.

EU-strid over PSO-afgiften

Regeringen har siden foråret været under anklage fra EU-kommissionen på grund af PSO-afgiften. EU-kommissionen mener, at afgiften er i direkte strid med EU’s konkurrencelovgivning. Anklagen går på, at PSO-afgiften pålægges alle energiproducenter på det danske marked, hvad enten de er danske eller udenlandske. Dog kan udenlandske producenter af vedvarende energi ikke få del i det støttetilskud, der finansieres af PSO-afgiften, hvorfor EU-kommissionen mener, at der er tale om konkurrenceforvridning.

Forhandlinger er godt nyt for solcelleejere

Regeringen har indtil nu været afvisende overfor, at PSO-afgiften skulle være lovstridig. Men nu åbner Klimaminister Rasmus Helveg Petersen op for forhandlinger med EU . I en pressemeddelelse fra Klima-, Energi- og Bygningsministeriet forklarer Klimaminister Rasmus Helveg Petersen, at regeringen er parate til at gå i forhandlinger med EU-kommissionen om PSO-afgiften. Grunden til regeringens ændrede kurs er ifølge Klimaministeren, at regeringen ønsker en snarlig løsning på uenigheden.

Dette betyder samtidig, at små producenter af grøn energi som f.eks. solcelleejere kan se frem til at få afklaring på igangværende statsstøttesager, der har været udskudt på grund af striden.

Selvom regeringen er parat til at indgå forhandlinger med EU, tyder det dog ikke på, at PSO-afgiften står over for at blive afskaffet. Ifølge Klimaministeren kan man nemlig også i fremtiden være sikker på, at regeringen aktivt vil støtte grøn energi

Om PSO-afgiften

Public Service Obligations-afgiften, bedre kendt som PSO-afgiften, blev i 2005 indført for at styrke Danmarks omstilling hen i mod vedvarende energi. PSO-afgiften er et statsligt tilskud til danske producenter af vedvarende energi. Afgiften har til formål at hjælpe producenter af grøn energi, der endnu ikke er i stand til at konkurrere på almindelige markedsvilkår mod traditionelle energikilder som olie, kul og gas. De vedvarende energiproducenter såsom sol- og vindenergi modtager derfor et statsligt tilskud, der finansieres igennem PSO-afgiften.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *