15-årig tog topmødet med storm

Den blot 15-årige Mohammed Axam Maumoon fra Maldiverne indtog torsdag talerstolen på Klimatopmødet i København, hvor han på vegne af verdens børn talte om den globale klimasituation.

Der er mange talere i løbet af klimakonferencen COP15 i København. De fleste har dog forladt teenage-alderen, men det gælder ikke for den blot 15-årige Mohammed Axam Maumoon, der kommer fra Maldiverne.

Han gik på talerstolen torsdag, hvor han i en gribende tale kom med et barns synspunkt på den globale klimasituation.

– Når fremtiden nu tilhører børnene, så skal I alle tænke på dette: Hvor gamle er jeres børn i 2050? Og vil de være heldige og overleve på en døende jord? Vi er kommet sent i gang med arbejdet, men ikke for sent. Tro mig, nu er det perfekte tidspunkt til at begynde arbejdet, lød det blandt andet fra den blot 15-årige nyudnævnte klimaambassadør.

Håndtryk fra Lars Løkke

Mohammed Axam Maumoon blev i sidste uge udvalgt blandt 164 børn til at rerpræsentere dem på klimakonferencen COP15. Det blev han på Børnenes Klimatopmøde, og derfor kunne han altså give sit syn på klimasituationen som en del af en debat, der var arrangeret af Statsministeriet.

– Jeg hører og forstår den bekymring og den smerte, som verdens børn giver udtryk for. Mine øjne løber ikke i vand, når jeg ser en sørgelig film, når jeg taber en fodboldkamp og slet ikke, når jeg giver mit legetøj væk. Men det gør de, fordi jeg ved, hvordan det føles at se sin egen fremtid, og blive tvunget til at se den forsvinde, startede Mohammed Axam Maumoon fra talerstolen.

Da han havde afsluttet sin cirka ti minutter lange tale, fik han stående klapsalver fra salen og et håndtryk fra statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *