Ta’ til Klima Kalundborg

Kalundborg Kommune vil give et stort bidrag til Danmarks samlede CO2-udledning ved at gøre deres strømforbrug CO2-neutralt.

OBS: Denne artikel er fra 2009.

Ta’ til Costa Kalundborg, synger Shu-Bi-Dua i sangen af samme navn. Men måske skulle den om døbes til Klima Kalundborg.

I hvert fald går Kalundborg Kommune forrest, når det kommer til klima og energi. De er blandt de kommuner, der har mest fokus på at nedsætte CO2-udledningen, og det gør de blandt andet ved hjælp af el fra vindmøller.

Kommunen har således for længst besluttet, at de fra 1. december 2010 udelukkende vil bruge CO2-neutral strøm, som de henter ved hjælp af vindmøller.

Kalundborg Kommune har et tungt erhvervsliv, som rundt regnet står for ti procent af den samlede danske CO2-udledning. Det er virksomheder som DONG Energy, Novo Nordisk, Novozymes og Statoil Hydra som har til huse i Kalundborg, og med strøm fra vindmøller vil de dermed være medvirkende til en kraftig reducering i CO2-udledningen.

Den 25. september løber Energidøgnet af stablen, og i den forbindelse skal Kalundborg Kommune have lagt de endelige retningslinjer for, hvordan de for gjort deres samlede strømforbrug CO2-neutralt. Det gør de på en lokal klima- og energi-konference, som Kalundborg Kommune afholder i samarbejde med DONG Energy.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *