Tør tøjet med gas og spar penge og CO2

Hver tumbler koster 5.000 kroner mindre i drift om året, tøjet bliver hurtigere og bedre tørt, man skal vente kortere tid på at komme til, og man udleder 2,5 tons mindre CO2 om året per tumbler.

Hver tumbler koster 5.000 kroner mindre i drift om året, tøjet bliver hurtigere og bedre tørt, man skal vente kortere tid på at komme til, og man udleder 2,5 tons mindre CO2 om året per tumbler. Der er mange gode grunde til at overveje, om foreningens nye tørretumblere skal køre på gas.

Beboerne i boligforeningen på Enghavevej 118 får nu tørret deres tøj hurtigere, bedre og billigere på en mere miljøvenlig måde, takket være to nye tørretumblere, der kører på gas.

“Vi sparer både CO2, penge og tid. Med de nye gas-tumblere har vi tørt tøj på en halv time – før tog det op til en time. Og når vi tager tøjet ud, er det ikke længere krøllet, fordi tumblerne kører med kold luft de sidste minutter,”

forklarer Sara Von Mehren-Marx.

Hun bor i boligforeningen på Enghavevej 118, hvor beboerne siden jul har tørret tøj i fællesvaskeriets to nye gas-tørretumblere.

Mange skifter til bygas

Interessen for at skifte til gas er også stor i andre boligforeninger i Københavns Kommune. Det sidste halvandet år har 50 store og små boligforeninger fået installeret gas i deres fællesvaskerier.

“I de fleste tilfælde kan det betale sig, også for små boligforeninger. Gas er billigere end elektricitet og udleder mindre CO2, så de fleste foreninger kan få nye gas-tørretumblere, uden at det bliver dyrere for beboerne at vaske,”

forklarer miljøkonsulent Ole Kristensen fra Københavns Energi.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *