Sådan får du billigere strøm

En ny forbrugertjeneste på internettet giver dig mulighed for at spare penge på dit el-forbrug. Ikke ved at installere en strømspareskinne eller lignende hos dig, men derimod ved at forhandle bedre aftaler på plads med el-selskaberne.

NB: Denne artikel er fra 2011

De fleste boligejere prøver at spare på strømmen. Det kan være med el-spareskinner, mere energivenlige el-apparater eller simpelthen ved oftere at slukke for lyset, men nu er det også muligt at spare penge ved at få strømmen leveret til en lavere pris.

Forbrugertjenesten Sparia har nemlig lavet en hjemmeside, hvor man som almindelig el-forbruger kan tilmelde sig. Dermed tilslutter man sig et netværk af el-kunder, som går sammen om at få billigere strøm.

“Vi har fundet ud af, at energiselskaberne har gode muligheder for at give bedre priser på el, og potentialet er endnu større, så jo flere vi bliver, desto bedre priser får vi,”

siger Morten Sinding fra Elforbundet.dk til Energihjem.dk.

Gratis besparelse

Der findes ikke mange argumenter for at undlade at tilmelde sig fanerne hos Elforbundet.dk. Det er gratis at være med, og forbrugerjuristerne hos Sparia står for forhandlingerne med el-selskaberne. Det tager de ingen penge for, som tingene kører nu, men på sigt er det dog tænkeligt, at de vil opkræve penge for administration. Dog ikke fra forbrugerne.

“Hvis vi kommer op på omkring de 10.000 el-kunder, som er gået sammen, så vil vi overveje at opkræve energiselskaberne et gebyr, så vi får dækket vores omkostninger, men Elforbundet.dk er 100 procent gratis for forbrugeren, siger Morten Sinding, der understreger, at alle kan spare penge på at gå med i fællesskabet.”

“Selvom man har et lille el-forbrug, så får man den samme procentmæssige besparelse som alle andre, der er med, og vi mener stadig, at der er mulighed for at få priserne 15-20 procent ned, hvis vi bliver flere, og så er der altså noget at spare for alle,” siger Morten Sinding til Energihjem.dk.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 kommentarer

AvatarMette Hansen

Hej

Via sider som Elforbundet har man ikke meget at skulle have sagt selv.. og man kan ikke spare penge med det samme!

Jeg sparede 600kr årligt, med det samme og jeg kunne selv bestemme min udbyder.

Jeg tror det er en ny side.. men jeg syntes folk skal høre om den, da det er en rigtig rar proces.

Viser 0 af 3 kommentarer