Så meget kan DU spare

En typisk husejer kan spare helt op til 25.000 kroner om året ved at energirenovere. Få overblikket over, hvad du bør gøre ved dit hus her.

Forestil dig et ganske almindeligt dansk hus, hvor der bor en ganske almindelig dansk familie. Far, mor og to børn deler huset på 130 kvadratmeter. Huset er fra 1970, og derfor kunne isoleringen være bedre. Familien har som mange andre danskere ikke energivinduer, men kigger i stedet ud gennem ganske almindelige enkeltlagsvinduer. I bryggerset står husets gamle oliefyr, som kører på femtende år.

Denne familie kan spare rigtig mange penge, og lyder bare et par af tingene bekendte, så kan du også spare penge. I vores eksempel kan familien spare i nærheden af 25.000 kroner om året ved at energirenovere deres bolig.

Fyr ikke for gråspurvene

I første omgang handler det om at holde på varmen. For langt de fleste er isoleringen det første, man skal tage fat på. Her kan familien for en relativ beskeden investering spare tusindvis af kroner. Der er også både kroner og velvære at hente i at skifte vinduer. For udover lavere varmeregning, giver nye energivinduer også et bedre indeklima.

Skrot oliefyret

Når der er styr på at holde varmen indendørs, er det tid til at kigge på selve varmekilden. Her er flere muligheder, men jordvarme og solvarme er ofte det rigtige valg.  Begge opvarmningsformer kræver en forholdsvis stor investering, men det gør et nyt oliefyr også, og i sidste ende kan investeringen blive mange penge værd. Dels fordi varmeregningen bliver betydeligt mindre, men også fordi huset stiger i værdi. Med jord- og solvarme skal du kigge på tilbagebetalingstid frem for etableringsomkostninger.

Vidste du at?
Folketinget i 2020 har vedtaget en ny skrotningspulje, der skal være med til at udfase olie- og naturgasfyr. Det kan du læse mere om her.

Og så har vi slet ikke nævnt, at du faktisk kan spare atmosfæren for langt over fem ton CO2 om året. På den måde tager du virkelig ansvar overfor klimaforandringerne.

Sådan gjorde vi…

Vi har benyttet Klima- og Energiministeriets interaktive boligguide. Her kan man få et overblik over den årlige økonomiske besparelse ved at energirenovere sit hus. I vores eksempel har vi forsøgt at ramme en ganske almindelig bolig for fire personer, der kunne trænge til et energieftersyn.

Eksemplet gælder for:
Helårsbolig på 90-140 m2 med fast sydvendt tag. Dertil en græsplæne på over 300 m2.

Huset har 200 mm. loftsisolering og isolering af ydervæggene, samt enkeltlagsvinduer.

Huset er opvarmet af et oliefyr, der er over ti år gammelt. Ingen gulvvarme.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 kommentarer

AvatarMagnus Krabbe

Hej Hans

Tak for din kommentar. Billedet på side 4 er rigtig nok solceller. Da vi udgav bladet for et halvt år siden, blev vi ret hurtigt klar over denne fejl, og det er selvfølgelig beklageligt, at vi ikke har været opmærksomme på det, før bladet røg i trykken. Det irriterer mig stadig, hver gang jeg kigger i bladet 🙂

De priser, vi har oplyst i bladet, har vi fundet ved at kontakte forskellige leverandører, og samtidig valgte vi meget bevidst at sætte priserne meget bredt. Jeg kan kun sige, at grunden til vi skriver netop de priser, er, at det var et rimeligt gennemsnit, af de priser vi fik fra en række leverandører.

Med venlig hilsen

Magnus, Energihjem.dk

AvatarHans Dollerup

Hej, artiklen på side 4 handler om solfangere, men billedet viser solceller. På side 5 oplyses prisen på termografering til 3.000 – 6.000 kr., denne pris er i overkanten. Min pris er f.eks. 2.500 – 3.500 kr. incl. moms og kørsel. Prisen på Blowerdoor-test oplyses til 10.000, dette er heldigvis langt over markedsprisen. Min pris er f.eks. 4.000 kr incl. moms og kørsel.

Viser 0 af 2 kommentarer