Muhammed finansierer klima-karikaturer

Da aviser verden over valgte at gentrykke Muhammed-tegningerne, tjente foreningen Danske Bladtegnere nogle rettighedspenge. Dem bruger de nu på at lave karikaturtegninger om klimaet.

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Da Danmark for et par år siden pludselig befandt sig i et globalt stormvejr på grund af Muhammed-tegninger, var det dog svært at se de positive sider af sagen. Men de var der.

Foreningen Danske Bladtegnere var en central del af stormvejret, da det var deres tegnere, der stod bag de berømte Muhammed-tegninger, og foreningen høster nu lidt af de frugter, der kom ud af al balladen.

Tegninger om klimaet

Den 4. november kunne Danske Bladtegnere nemlig åbne hjemmesiden Caricature.dk, hvor de danske bladtegnere udgiver karikaturtegninger om klimaet. Pengene, der finansierer hjemmesiden, kommer fra de rettigheds-indtægter, som Danske Bladtegnere tjente, da aviser verden over gentrykte Muhammed-tegningerne.

På Caricature.dk kan brugerne finde masser af karikaturtegninger, der med ironi og humor ser på klimatopmødet med et lidt mere kritisk udgangspunkt, end der generelt ses i nyhedsbilledet, og det er med vilje. Generelt skal de danske bladtegnere nemlig bruge hjemmesiden til at understrege, at deres ytringsfrihed dækker over andet end at tegne Muhammed med en bombe i turbanen.

– Bladtegnere vil og skal blande sig i den løbende debat. Med initiativet vil vi understrege den tradition, der er for satiretegninger i danske aviser og andre medier, og caricature.dk skal vise verden, at talent og ytringsfrihed rækker langt ud over at fokusere på profeten Muhammed, siger formand for Danske Bladtegnere Claus Seidel til kpn.dk.

Efter klimatopmødet i København vil Danske Bladtegnere finde på andre emner at karikere på.

 Tegning: Anne Pedersen.

Hvad mener du om klima-karikaturerne? Skriv dine kommentarer i feltet herunder.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *