Danmark hjælper truet øgruppe

Maldiverne er blandt de områder i verden, der er mest truet af klimaforandringerne, men øgruppen har ikke råd til at tage til klimatopmøde.

Maldiverne er på røven. Derfor har øgruppen problemer med at stable den nødvendige kapital på benene til, at de kan deltage i det forestående klimatopmøde i København. Men nu kommer Danmark med en hjælpende hånd.

I de seneste to år har vi afsat 2,5 millioner euro (18,6 millioner kroner) til FN’s Konvention om Klimaforandringer, så de fattigste stater og øer kan deltage i mødet med tre delegerede hver, siger udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) ifølge Ritzau til AFP.

En del af de penge skal så øremærkes den fattige øgruppe Maldiverne, som i den grad er påvirket af klimaforandringerne på kloden.  Hvis den globale vandstand fortsætter med at stige, forventer flere eksperter nemlig, at Maldiverne vil være oversvømmet inden udgangen af dette århundrede.

Klar til at flytte befolkning

Derfor har Maldivernes præsident på et tidspunkt udtalt, at regeringen er ved at spare sammen til at kunne købe landstykker i Sri Lanka, Indien eller Australien, hvor Maldivernes befolkning kan flytte til, hvis øgruppen bliver oversvømmet.

Men nu behøver præsident Mohamed Nashid altså ikke at bekymre sig om udgifterne til en tur til klimatopmøde i København til december. Den rejse betaler Danmark.

Det er klart, at Maldiverne, som er et af de lande i verden, der er værst ramt af klimaforandringerne, skal deltage i mødet, da landets fremtid afhænger af det, understreger Ulla Tørnæs (V) ifølge Ritzau.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *