Kommune termograferer 2000 boliger fra luften

Høje-Taastrup Kommune har overfløjet 2000 af kommuens boliger og lavet et termografisk oversigtskort, som borgerne nu kan benytte til at se, hvor deres hus taber mest varme.

Høje-Taastrup Kommune er en klimakommune. Derfor har de blandt andet investeret i en termografering af 2000 boliger fra luften, og det blev præsenteret på et borgermøde torsdag den 12. november.

– Vi har gjort det, fordi vi ved, at der er gode beviser for at der er mange økonomisk rentable energibesparelser at hente i både private og offentlige boliger, fortæller Høje-Taastrup Kommunes klimakonsulent, Steen Olesen, til Energihjem.dk.

Kort på internettet

De 2000 boligejere, der har fået deres hus termograferet fra luften, kan nu klikke ind på kommunens hjemmeside, hvor de kan finde deres hus på et oversigtskort. Dermed kan de få et overblik over, hvor der slipper mest varme ud af deres bolig.

Indtil videre dækker billedet kun over cirka 2000 boliger i Fløng og Hedehusene, men Høje-Taastrup Kommune har mulighed for at flyve ind over resten af kommunens boliger og lave en termografering.

“Jeg tror ikke, at det er lige nu, vi skal tage den beslutning, men vi har lagt ind i kontrakten, at det vil blive lettere overkommeligt for os, hvis vi vil have termograferet hele kommunen.”

– Steen Olesen

Projektet i Høje-Taastrup Kommune er udført af Fugro Aerial Mapping.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *