Fra klimasnak til klimahandling

Der er en klar tendens til, at danskerne er blevet mere handlekraftige, når det kommer til klimaet. Det mærkes på byggebestillinger.

OBS: Energihjem.dk blev relanceret i oktober 2020 i samarbejde med Danske Bank.

Klimaet er på dagsordenen. Både i Danmark og i resten af verden taler alle jævnligt om, hvordan vi redder vores klode. Nu ser det dog ud til, at danskerne tager ansvar og ændrer klimasnak til handling. I hvert fald modtager danske håndværkere lige nu langt flere bestillinger på klimarenoveringer end tidligere.

“Vi mærker et tydeligt boom i byggeopgaver, der omhandler energi- og klimarenoveringer,” siger Martin Borgstrøm, der er administrerende direktør i AB Gruppen, som står bag Energihjem.dk.

På AB Gruppens byggeportaler kan boligejere og boligforeninger få tre gratis tilbud på lige netop den opgave, de gerne vil have løst, og opgaverne handler mere og mere om termoglas, jordvarme og solenergi.

– Danskerne er blevet langt mere bevidste om, hvilke vinduer de gerne vil have sat i huset, hvor god deres isolering er og om deres vandforbrug er for stort. Det er en klar tendens, som kan ses tydeligt på de opgaver, vi får ind, siger Martin Borgstrøm.

Danskere vil have grøn profil

AB Gruppen har et eksisterende netværk på cirka 1000 leverandører, og mange af dem mærker den stigende interesse i klimarenoveringer. Blandt andre Danfoss, der har varmepumper som et af deres kerneprodukter.

– Vi sælger flere og flere varmepumper, og vi kan mærke, at danskerne har opdaget, at der faktisk er god økonomi i klimarenoveringer, siger Danfoss’ salgschef Tony Nielsen, der tror, at boomet i klimarenoveringer har flere årsager.

– Dels har man opdaget, at der er penge at spare, men samtidig handler det også om, at de fleste gerne vil signalere en grøn profil udadtil, siger Tony Nielsen.

Ny klimahjemmeside

Både AB Gruppen og Danfoss er sikre på, at tendensen vil fortsætte. Til december kommer det meget omtalte klimatopmøde til København, og det vil skabe endnu mere fokus på emnet. Derfor har AB Gruppen netop lanceret en ny hjemmeside, som skal hjælpe de danskere, der gerne vil foretage klimarenoveringer.

– Vi har netop skudt Energihjem.dk i gang, og det er en side, hvor enhver kan gå ind og få et godt råd til, hvordan man passer bedre på miljøet. Desuden samler Energihjem.dk alle danske nyheder om klima og energi, så man kan holde sig opdateret blot ved at besøge den ene hjemmeside, siger Martin Borgstrøm, der forventer mange henvendelser om klimarenoveringer.

– Vi regner med, at salget af varmepumper vil stige med 20 til 30 procent hvert år i de næste fem år, siger salgschef Tony Nielsen.

Klimatopmødet i København foregår fra den 7. til den 18. december.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *