Klimamøde på havbunden

Maldivernes præsident har tidligere formået at skabe opmærksomhed omkring østaten, og nu har han gjort det igen med et ministermøde på havets bund.

Maldiverne er et truet øsamfund. De cirka 1200 øer ligger så lavt i havet, at de kan risikere at blive oversvømmet, hvis den globale vandstand som ventet stiger med en meter frem mod år 2100. Derfor holdt landets regering forleden et lidt specielt ministermøde. Det skriver comon.dk.

Tidligere meldte Maldivernes præsident ud, at de ikke havde råd til at tage til klimatopmødet i København, og nu har han igen skabt opmærksomhed om Maldiverne.

Underskrift med vandfast tusch

For at understrege, at øgruppen er truet og har brug for hjælp valgte præsidenten nemlig forleden at indkalde til ministermøde på havets bund. Sammen med 11 ministre, vicepræsidenten og en sekretær hoppede præsident Mohamed Nasheed derfor i dykkerdragten og bevægede sig ned i vandet.

På havbunden underskrev præsidenten en erklæring, hvor han opfordrer alle lande til at tage ansvar i forhold til klimaet. Underskriften blev sat med en vandfast tusch på en tavle.

Maldivernes præsident har tidligere skabt opmærksomhed omkring øgruppen ved at proklamere, at de ville købe landstykker i blandt andet Australien, så befolkningen på Maldiverne ville have et sted at bo, selvom vandstanden skulle overstige de eksotiske øer.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *