Avis kigger 50 år frem

Dagbladet Information udkommer den 6. oktober med to udgaver af avisen, som begge er lavet, som om de udkom i år 2059.

Information gør tingene anderledes. Især når de den 6. oktober udkommer med to forskellige udgaver af avisen. Begge udgaver er lavet, som om de udkom den 6. oktober 2059.

– De er almindelige udgaver af Dagbladet Information, skrevet i en verden anno 2059, hvor alt vil være forandret på grund af vores håndtering – eller mangel på samme – af klimaforandringerne, forklarer international redaktør, Lotte Folke Kaarsholm, der står bag projektet.

Ideen er ikke, at de to aviser skal være klimaaviser. De skal derimod vise nyhedsbilledet af, hvordan det kommer til at se ud i år 2059. Denne ene avis vil forsøge at tegne et nyhedsbillede af verden, hvis de forskellige lande ikke kan indgå en klimaaftale ved det forestående klimatopmøde, mens den anden avis vil vise verden, som den kommer til at se ud, hvis en klimavenlig aftale bliver indgået.

De to aviser kommer til at hedde henholdsvis splittelses- og samarbejdsavisen, og de skal altså vise to vidt forskellige billeder af nyhedsbilledet i år 2059. Splittelsesavisen viser nyhedsbilledet, hvis vi ikke passer på vores miljø, og samarbejdsavisen det modsatte.

Projektet bliver udover en avisudgivelse også brugt som undervisningsmateriale på gymnasieniveau.

Se video fra et af de sidste redaktionsmøder HER

Se Connie Hedegaard kommentere det færdige produkt HER

co2

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *