Hybridbiler – et alternativ?

Hybridbiler har to kilder til fremdrift – for eksempel benzin med el eller brint. Hybridbiler er miljøvenlige alternativer - de kører 23 kilometer på en liter benzin og på sigt 50 km. Hybridbiler er dog dyre i Danmark pga. afgifter.

Hybridbiler – et miljøvenligt alternativ

Hybridbiler er et miljøvenligt alternativ til benzin- og dieselbiler. Hybridbilerne er billigere at køre rundt i – når først anskaffelsen er klaret. Afgifterne er stadig meget høje.
Hybridbiler kombinerer det bedste fra elbiler med det bedste fra traditionelle biler. Fra elbilen – forureningsfri transport, fra den traditionelle bil – længere rækkevidde.

Kombination af to kilder til fremdrift

Hybridbiler har mindst to forskellige kilder til at danne fremdrift. Det kan for eksempel være en benzin- eller dieselmotor kombineret med brint, etanol eller el. Begge motorer kan give hybridbilen fremdrift hver for sig – ved nogle hybridbiler sammen. Det kan også være en forbrændingsmotor, der driver en generator, som leverer strøm til elektromotoren.

Hybridbiler er billigere at køre i

Når priserne på olie og benzin bliver ved med at stige, vil hybridbiler være et godt alternativ til at transportere os rundt i. Afgifterne i Danmark er dog så høje, at markedet for hybridbiler er meget lavt endnu. Hybridbiler er sandsynligvis et overgangsfænomen – indtil der er udviklet elbiler eller andre biler, der kan klare sig udelukkende med el eller andre erstatninger for fossile brændstoffer.

Eksempler på hybridbiler:

Næsten alle store bilfabrikanter har en hybridmodel eller eksperimenterer med at udvikle en.
Toyota Prius er den eneste hybridbil, du kan gå ud og købe ved en bilforhandler i dag.

I dag kører hybridbiler kun få kilometer på el alene, men kombineret med benzinmotoren kan de køre 23 kilometer på en liter benzin. Fremtidens hybridbiler vil få et større batteri og kan lades op hjemme i garagen. De kommer til at kunne køre måske op til omkring 50 kilometer på el, før benzinmotoren tager over.

Fordele ved hybridbiler:

  • Hybridbiler bruger oftest mindre benzin end almindelige biler
  • Hybridbiler forurener mindre end traditionelle biler
  • Hybridbiler kombinerer elbilens mindre forurening med traditionelle bilers køreevne – de kan køre længere

Ulemper ved hybridbiler:

  • Hybridbiler er meget dyre i Danmark. Du betaler almindelig registreringsafgift for en hybridbil

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *