Hjemmeside samler klimanyheder

På Energihjem.dk finder du alle dine klimanyheder. Ved hjælp af et automatisk feed samler internetportalen nemlig alle danske mediers klima- og energinyheder i et samlet feed med links.

NB: Denne artikel er fra 2009.

De danske medier producerer massevis af klimanyheder i disse dage. Det gør de naturligvis på grund af det igangværende klimatopmøde i København, og på hjemmesiden Energihjem.dk kan den til tider eksplosive produktion af nyheder følges på tætteste hold.

Ved hjælp af en helt speciel søgemaskine, der scanner hjemmesider for ord som klimatopmøde, Connie Hedegaard og energi, samler Energihjem.dk nemlig alle klimanyheder i et langt feed.

– Der er sket en markant udvikling i vores nyhedsstrøm, siden topmødet startede. De danske medier producerer klimanyheder på stribe, og det hele bliver fanget i vores nyhedsfeed. I gennemsnit har vi en ny artikel hvert tredje minut, siger kommunikationschef på Energihjem.dk, Casper Vestereng.

Brugerne sendes væk

Det er ikke mange nyheder, hjemmesidens egne journalister når at lave på en dag, men alligevel er siden dynamisk døgnet rundt på grund af det automatiske nyhedsfeed, der fanger artikler fra mere end 500 forskellige medier.

Når brugerne klikker på en nyhed, bliver de sendt videre til det respektive site, der har produceret nyheden, men ifølge Energihjem.dks kommunikationschef er der alligevel stor værdi i feedet.

– Umiddelbart burde det selvfølgelig være dumt af os at sende brugerne væk fra vores side, men en stor del af vores besøgende vender tilbage flere gange dagligt for at tjekke de seneste klimanyheder, så det genererer utrolig meget trafik til os, siger Casper Vestereng, der dog erkender, at et automatisk feed ikke altid er 100 procent fejlfrit.

– Der kommer en svipser i ny og næ som for eksempel et indbrud i en børnehave, hvor tyvene har knust en energirude for at komme ind, men det tror jeg, at vores brugere lever fint med, når de samtidig får alle klimanyheder serveret på et fad, siger Casper Vestereng.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *