Hellere isolering end et nyt køkken

9 ud af 10 danskere foretrækker en ordentlig isolering frem for et nyt køkken, når der skal investeres i ny bolig. Det viser en ny undersøgelse fra ejendomsmæglerkæden EDC.

OBS: Vi har lavet en opdateret guide til isoleringsarbejde A-Å, som du finder her: Alt om isolering.

Energivenlige boliger er i meget høj kurs blandt danskerne. En undersøgelse, som mere end 500 boliginteresserede danskere har deltaget i, viser, at langt de fleste prioriterer energimæssige forbedringer til fordel for komfort som for eksempel et nyt køkken, nyt badeværelse, nye gulve og eller en carport. Hele 92 procent foretrækker en velisoleret bolig frem for et nyt, pænt køkken.

Deltagerne i EDC’s undersøgelse har fået det udgangspunkt, at de er på udkig efter ny bolig og er blevet bedt om at tage stilling til 2 ens huse med tilsvarende beliggenhed. Hus A har nyt køkken, ikke luksus men pænt, og i en stil deltageren kan lide. Til gengæld er huset ikke godt isoleret og relativt dyrt at opvarme. Hus B er godt isoleret og relativt billigt at opvarme, til gengæld er køkken af ældre dato og kedeligt. På samme vis med badeværelse, nye gulve og carport.

Bruger det i forhandlingen

Fokuseringen på den velisolerede bolig kommer også til udtryk, når det drejer sig om prisforhandling ved boligkøb. Her siger 9 ud af 10 boligkøbere, at de kunne finde på at bruge enten et dårligt energimærke eller dårlig isolering som argument i en prisforhandling.

Cirka en tredjedel planlægger indenfor de kommende 2 år at udføre energiforbedrende tiltag i hjemmet. Det er primært udskiftning af døre og vinduer, efterisolering eller ny energivenlig opvarmningskilde.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *