Grønt fokus på biler i Bella Centeret

Blandt de mange store brændstofslugende biler, findes der i år også flere stande, der sætter fokus på mere miljøvenlig kørsel. Biler i Bella afholdes i dagene 18. - 21. marts.

Bella Centret åbnede torsdag for den årlige bilmesse Biler i Bella. I år er der ved flere stande fokus på elbiler og mere energirigtig kørsel. Det er nok ikke helt tilfældigt, da der har været meget fokus på klima og energi, siden messen blev holdt sidste år.

Elbilernes indtog kommer i 2011

Et koncept der giver et mere miljøvenligt alternativ til de benzin- og dieselbiler, vi kender i dag, skulle gerne være på plads i andet halvår af 2011. Det er Better Place, der står bag initiativet, der skal lokke danskerne til at investere i en elbiler og tanke strøm i stedet for benzin eller diesel.

Better Place’s mission er at være Danmarks førende udbyder af services til elbiler. Konceptet fungerer på den måde, at du som kunde køber et antal kilometer inden for en given periode. Better Place køber strømmen og sælger kilometerne.

Ifølge Better Place’s udregninger vil elbilerne udlede 56 gram CO2 per kilometer, hvor en moderne brændstofdrevet bil i gennemsnit udleder 154 gram CO2 per kilometer.

Elbilerne kan køre cirka 160 kilometer på et fuldt opladt batteri. Det betyder, at det vil være nødvendigt at skifte batteriet, hvis man skal ud på en længere køretur. Det skal ske på den måde, at Better Place vil opsætte batteriskiftestationer rundt om i landet, så du altid kan få frisk strøm at køre på, når batteriet er fladt. Det tager to til fire minutter at skifte batteri på elbilerne.

Spar på brændstoffet

Ved siden af Better Place’s stand i Bella Centret har Shell også fokus på CO2-sparende kørsel. I forbindelse med lanceringen af Shells nye brændstofsparende benzin ’Shell FuelSave Blyfri 95’, er der opsat en konkurrence, hvor det handler om miljøvenlig kørsel.

– Vores nye Shell FuelSave Blyfri 95 hjælper bilister med at køre lidt længere på literen. På Biler i Bella introducerer vi danskerne til benzinen, og vi viser dem samtidig, hvor langt man egentlig kan køre på en liter benzin, siger Regitze Reeh, der er kommunikationschef i Dansk Shell, i en pressemeddelelse.

Shell FuelSave Blyfri 95 indeholder et nyt additiv, der giver en besparelse på op til en liter benzin per tankfuld. Den nye benzin erstatter Shells nuværende Blyfri 95 på alle 330 Shell-stationer i Danmark fra den 28. april. Prisen på Shell FuelSave Blyfri 95 bliver den samme som på den nuværende Blyfri 95.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *