Fokus på regeringens pulje til energirenoveringer

Den nytiltrådte regering vil ikke komme håndværksbranchen i møde, når det gælder spørgsmålet om, hvad den kommende energirenoveringspulje kommer til at indeholde. Hos håndværksportalen 3byggetilbud.dk, der repræsenterer ca. 1000 håndværksfirmaer, frygter man, at firmaernes arbejde nu går i stå og dermed bremser væksten.

Den nytiltrådte regering vil ikke komme håndværksbranchen i møde, når det gælder spørgsmålet om, hvad den kommende energirenoveringspulje kommer til at indeholde. Regeringens tilbageholdenhed kan medføre et drastisk fald i tilgangen af nye ordrer. Hos håndværksportalen 3byggetilbud.dk, der repræsenterer ca. 1000 håndværksfirmaer, frygter man, at firmaernes arbejde nu går i stå og dermed bremser væksten.

Den kommende energirenoveringspulje, der træder i kraft den 1. januar 2012, skal give private boligejere økonomisk tilskud til energivenlige byggeprojekter. Men den nye regering vil endnu ikke afsløre, hvor stort tilskuddet bliver, og hvad ordningen konkret kommer til at indeholde.

Sådan lyder det fra Klima- og Energiministeriet, der over for 3byggetilbud.dk slår fast, at man ikke vil gå nærmere ind i den kommende ordning. Det er til trods for, at bygge- og håndværksbranchen frygter, at arbejdet kommer til at gå i stå i årets sidste tre måneder, da boligejere ikke ved, om de skal benytte den nuværende boligjobordning, der giver et håndværkerfradrag på byggeprojekter, eller vente på energirenoveringspuljen efter nytår.

S: Kan godt se problemet

Hos regeringens største parti, Socialdemokraterne, vil den tidligere og måske kommende energiordfører Ole Hækkerup heller ikke komme håndværksfirmaerne i møde. Han fastholder, at regeringen ikke kan afsløre noget om den kommende ordning, inden af finanslovsforhandlingerne bliver indledt – ligesom det står i regeringsgrundlaget.

”Jeg kan godt se problemet i, at folk sidder og kigger og ikke ved, hvilken ordning de skal vælge. Men det er vanskeligt at komme uden om denne venteperiode. Men lige nu foreligger der endnu ikke et konkret forslag om energirenoveringspuljen. Det kommer vi først ud med i forbindelse med finanslovsforhandlingerne,”

siger Ole Hækkerup til 3byggetilbud.dk, og tror på, at den nye pulje til energirenoveringer kan blive en succes.

Passivitet bremser vækst

Hos byggeportalen 3byggetilbud.dk, der repræsenterer omkring 1000 større og mindre anlægs-, håndværks- og byggefirmaer, frygter man, at regeringens tilbageholdenhed kan koste dyrt for den danske byggebranche.

”Denne her passivitet fra regeringens side kan medføre, at mange firmaer går i stå i de kommende måneder, fordi boligejerne er i tvivl om, hvilken ordning de skal vælge, og derved udebliver tilgangen af nye ordrer. Det er meget uheldigt i en tid, hvor det handler om at kickstarte dansk økonomi, at magthaverne bliver en stopklods for vækst,” siger adm. direktør hos 3byggetilbud.dk Martin Borgstrøm.

Energirenoveringspuljen skal erstatte den omtalte boligjobordning, hvis løbetid er afkortet med flere år og allerede udløber den 31. december 2011.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *