Energirenoveringer er boligejernes nye trend

Aldrig før har så mange boligejere kastet sig over energirenoveringer af deres bolig, som tilfældet er i øjeblikket. Og meget tyder på, at flere og flere har fundet ud af, at der er en betydelig gevinst at hente ved jordvarmeanlæg, solceller lavenergivinduer m.m..

Indtil for ganske få år siden tænkte den enkelte boligejer ikke over, at man kunne energioptimere sin bolig. Ingen talte om energirenoveringer, og politikerne havde endnu ikke sat fokus på CO2-udledningen og varmespildet i den danske boligmasse.

Klimatopmødet ændrede noget

Så kom det famøse klimatopmøde i København i 2009, og selv om mødet blev brandmærket som en fiasko, skete der alligevel noget med de danske boligejere. Sådan oplevede man det hos Energihjem.dk, der formidler energirenoveringsopgaver og samtidig rådgiver om energi- og klimaområdet.

”Efter klimatopmødet skete der noget hos de danske husejere. Vi oplevede en stigende efterspørgsel på energirigtige renoveringer såsom lavenergivinduer, solceller, isoleringsopgaver og jordvarmeanlæg. Det var som om, at boligejerne red med på den grønne bølge, og lige siden er antallet af energirenoveringsopgaver vokset og vokset,” siger kommunikationschef hos Energihjem.dk Michael Müller.

Energirenoveringer betaler sig

Siden klimatopmødet og især i 2010 og 2011 kastede boligejerne sig over energirenoveringer. I dag er det ikke længere et spørgsmål, om det er den rigtige vej at gå, men mere et spørgsmål om, hvornår man skal i gang med de grønne løsninger.

Det er en selvfølge, at boligejerne bliver mere bevidste omkring energirenoveringer, når medierne i stigende grad sætter fokus på emnet, men den helt store forskel i dag sammenlignet med for år tilbage er, at boligejerne nu kan se, at energirenoveringer er rentable løsninger.

”Med et simpelt regnestykke kan man se, at et solcelleanlæg tjener sig ind på få år. Det samme gælder energirigtige vinduer og andre energirenoveringer. Vi oplever ikke, at folk er skeptiske over for at energirenovere. I stedet kontakter de os for at høre nærmere om, hvordan de kommer i gang med deres energirenoveringsopgaver.”

Hos Energihjem.dk oplever man især, at flere og flere isolerer deres bolig, kaster sig over solceller, jordvarmeanlæg, lavenergivinduer og varmepumper.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *