Energirenovering på plakaten

Der er fokus på energirenovering af almene og private lejeboliger, når der torsdag den 22. april afholdes konference i DGI-byen.

Fælles udfordringer og fælles løsninger. Det er nøgleordene på den konference, der skal skabe samarbejde om energirenovering af almene og private udlejningsboliger. Ejendomsforeningen, AlmenNet og Bygherreforeningen er medarrangører af konferencen, der afholdes torsdag den 22. april i DGI-byen. Det skriver Byggeri.dk.

Der er omkring en million udlejningsboliger i Danmark, og de står for op imod 10 procent af det samlede energiforbrug i landet. Lejeboliger er derfor en vigtig faktor i forhold til reducering af CO2-udledningen.

“Alle beregninger tyder på, at de samfundsmæssige ambitioner om reduktioner af CO2-udledningen kun kan indfries, hvis der sker en betydelig forbedring af den eksisterende bygningsmasse. Det årlige nybyggeri udgør mindre end 1 procent, og meget lidt eksisterende byggeri nedrives. Derfor er det afgørende at få taget fat på de ældre ejendomme.”

– Henrik Bang,
direktør i Bygherreforeningen, til Byggeri.dk.

På konferencen etableres et netværk af administratorer og ejere af almene og private boligejendomme, der sammen skal skabe et pilotprojekt for energibesparelser i lejeboliger.

Det er klima- og energiminister Lykke Friis, der indleder konferencen. Potentialet for energirenovering i almene og private udlejningsboliger præsenteres af direktør for KAB, Jesper Nygård og Formand for Ejendomsforeningen Danmark, John Frederiksen.

Udover energirenoveringer sætter konferencen fokus på arkitektur, brugere og værdi.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *