Elselskaber tilbyder gratis strøm om natten

Flere elselskaber går nu aktivt ind i kampen for at mindske CO2-udledningen og gøre brug af den overskydende el, der bliver produceret om natten. Det vil i høj grad komme kunderne til gode.

NB: Denne artikel er fra 2010

Flere elselskaber går nu aktivt ind i kampen for at mindske CO2-udledningen og gøre brug af den overskydende el, der bliver produceret om natten. Det vil i høj grad komme kunderne til gode.

Sluk lyset når du går ud af lokalet. Brug elsparepærer, eller elspareskinner. Rådene om energibesparende tiltag er uendelige, men et af de mest effektive og simple tips, handler om at udnytte strømmen når den er billigst, og til tider gratis.

Det er den nu blevet om natten hos det lille energiselskab Modstrøm. Fra midnat til klokken seks om morgenen er forbruget af el i Danmark lavt. Men når vindmøllerne alligevel snurrer, så er der klimavenlig strøm til rådighed, og den kan ikke gemmes. Derfor har elselskabet valgt at give den væk i stedet for at lade den gå til spilde.

“Modstrøm vil gerne motivere kunderne til at flytte elforbrug fra om dagen til om natten, hvor der i langt højere grad er grøn strøm fra vindmøller i elnettet. De fleste vaskemaskiner og opvaskemaskiner har i dag timere, så de kan køre om natten. Desuden kan kunderne spare penge på at lade batterier op om natten,”

siger selskabets administrerende direktør, Roar Seeger, til Business.dk.

Det vestjyske energiselskab NOE Energi har også valgt at tilbyde kunder gratis strøm om natten, det gælder dog kun erhvervskunder.

Koster 1500 kroner at komme i gang

For at kunne vaske løs og oplade telefoner og computere uden beregning, mens man sover, kræver det, at man investerer i automatisk el-aflæser, der koster 1500 kroner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

7 kommentarer

Pas på Modstrøm… Jeg har nu valgt dem fra.

Dette grundt flere fejl. med aflæsning.

Ved slut opgørelsen, er der også fejl. f.eks. skal de udbetale mit forskud, men de misser 600,- kr.

Årsopgørelser laves kun hvis man beder om det….

Så medmindre du virkelig kan og vil, så kontrollere dem hver gang du får en regning fra dem…

Maria Carlsen

Det lyder som en kedelig oplevelse. Tak, for din kommentar.

Gratis strøm. Det er kun netto prisen der er gratis. Du skal stadig betale afgifter og levering af den gratis strøm. Så hvis netto prisen på strømmen er 23 øre, sparer du 23 øre men skal stadig betale de ca. 1 kr.

og 67 øre i afgifter.
Michael.

Det med miljøafgifter på strøm, på de tidspunkter af døgnet, hvor vindmøller dækker 100% af strømforbruget, virker meget suspekt.

Nogen miljøgavnlig effekt har disse afgifter i hvert tilfælde ikke, tværtimod. Så vi kan vist roligt konstatere, at der ikke er tale om miljøafgifter, men almindelig vilkårlig skatteopkrævning.

Hej
Vi er ved at købe hus,hvor ( desværre ) er el gulvarme

Men sælger siger godt nok at om nogle år vil der være muligt med gratis strøm om natten
Er det rigtigt?

Mvh
Hans

Michael Müller

Hej Hans
Der er nogle energiselskaber, der har kørt en række forsøg med den gratis strøm om natten, men for at være helt sikker, vil jeg anbefale, at du tager kontakt til det pågældende elselskab, så du ikke tager sælgers ord for gode varer.
Held og lykke.

MVH Energihjem.dk.

Morten Spindler

Elgulvvarme er et hul at kaste penge i.
Byg et hus med jordvarme og solceller i stedet. Så har du gratis varme (!!)

Viser 0 af 7 kommentarer