Spar på dit el-forbrug

En nem måde at spare på dit energiforbrug er at spare på strømmen. Det kan gøres på mange måder, og for de fleste på måder, som ikke engang vil genere i hverdagen. Få en række gode sparetips her.

Der er mange penge at spare ved at være lidt opmærksom på ganske få og simple ting, når det kommer til el og strøm. Desuden er det blevet mere og mere attraktivt at energibespare og sænke sin elregning.

Husejere bruger dobbelt så meget el som folk i lejlighed. Det skyldes bl.a., at husejere har flere hårde hvidevarer som opvaskemaskine og tørretumbler, og at der går el til fyr og cirkulationspumpe. Du kan for alvor spare på strømmen ved at udskifte din elektronik og hårde hvidevarer til energibesparende varianter. I lejlighed går den største strømudgift til belysning, derfor kan du spare en del penge på at skifte til sparepærer.

Her er nogle lette og gode råd:

  • Sluk ved kontakten, så dine apparater ikke står på standby dagen lang
  • Sluk lyset, når du forlader et rum
  • Udskift de gamle elpærer med elspare-pærer
  • Kog dit vand i en elkedel i stedet for på komfuret
  • Vask maksimalt ved 60 grader
  • Køb en elspare-skinne, som er en avanceret stikdåse, der reducerer husstandens elforbrug

Andre sparetips kan være at tage brusebad frem for karbad, sænk temperaturen i dit hjem, brug tørresnoren, fyld de elektroniske maskiner, inden de bliver sat i gang og glem forvarmen og husk i stedet eftervarmen.

De indkøb, der eventuelt skal foretages for at opfylde ovenstående, vil på den lange bane tjene sig ind igen.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 kommentarer

AvatarNicolaj Fürst Madsen Glidal

Det nemmeste og lige til er at skifte pærerne i huset ud til LED. Der kan du spare op imod 80% elforbrug i forhold til almindelige pærer.
Se evt. her http://selyset.dk

Viser 0 af 2 kommentarer