Danskerne vil have en grønnere bolig

Energioptimering af boligen er blevet populært. En ny undersøgelse viser, at over hver tredje boligejer har planer om at investere i et grønnere hjem.

En ny undersøgelse viser, at mere end hver tredje dansker overvejer at energieffektivisere sin bolig. Det er den store fokus på klima og miljø, samt den økonomiske gevinst der ligger til grund for boligejernes ønske om et mere energivenligt hjem.

Det er DI Handel, der står bag undersøgelsen, som viser, at cirka 37 procent af de danske boligejere forventer at investere i energiforbedringer som nye vinduer, bedre isolering og energisparende installationer inden for de næste to år.

– Jeg tror, at mange danskere har sat sig mere grundigt ind i mulighederne for at opnå energibesparelser i eget hjem, og samtidigt er de også blevet mere opmærksomme på de økonomiske gevinster, siger Lars William Wesch, der er direktør i DI Handel.

Stadig udfordring for forhandlerne

For fire måneder siden viste en lignende undersøgelse, at cirka hver fjerde dansker havde planer om at investere i energiforbedringer. De nye tal er derfor positive, mener Lars William Wesch, men han så gerne, at endnu flere hoppede med på den grønne bølge.

– Der er stadig mange, der prioriterer et nyt køkken frem for at spare på varmen. Der er stadig en udfordring for forhandlerne, siger han.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *