Danske medier går klimaamok

De danske medier skriver næsten ikke om andet end klimaet i disse dage, og det er i den grad noget, der kan ses på hjemmesiden Energihjem.dk, som samler alle danske klimanyheder i et automatisk feed.

I dag slutter klimatopmødet i København. Forud er gået små to uger, hvor de danske medier i høj grad har haft fokus på den enorme begivenhed. Det kan også tydeligt ses på antallet af artikler, der omhandler klima og energi i almindelighed og klimatopmødet i særdeleshed.

“Selvom de danske medier allerede i tiden op til topmødet fokuserede skarp på klimaområdet, så har de overgået sig selv, mens konferencen har stået på. Man kan vel nærmest sige, at de danske medier er gået klima-amok.”

– Casper Vestereng fra Energihjem.dk.

På Energihjem.dk har de et nyhedsfeed, som samler alle de danske klimanyheder, der bliver lagt på nettet. I ugerne op til klimatopmødet fangede feedet i gennemsnit små syv klimanyheder i timen, mens tallet under klimatopmødet næsten blev fordoblet. De danske medier har altså under klimakonferencen produceret cirka 14 klimanyheder i timen. Døgnet rundt.

– Hvis man regner gennemsnittet ud, så er der kun lidt mere end fire minutter imellem hver eneste klimanyhed. Selvfølgelig har mange af artiklerne vinkler, der ligner hinanden, men man kan roligt slå fast, at klima, energi og klimatopmødet er absolut højeste prioritet for de danske medier for tiden, siger Casper Vestereng fra Energihjem.dk, der også har kunnet mærke danskernes voksende klimainteresse.

COP15 = Klimaamok

– Vores hjemmeside har aldrig haft så mange besøgende, som den har haft under topmødet, og især vores nyhedsfeed har fået stor opmærksomhed fra brugerne. Når de klikker på en nyhed, bliver de sendt videre til den hjemmeside, der har produceret nyheden, så jeg tør godt sige, at vi har sendt en hel del brugere videre til de danske medier i de sidste par uger, siger Casper Vestereng.

Klimakonferencen COP15 i København afsluttes senere i dag, og en aftale er endnu ikke kommet i stand. Du kan holde dig opdateret på, om den kommer i hus ved at følge Energihjem.dks nyhedsfeed, hvor du finder alle de seneste nyheder om klimatopmødet.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *