Danmark skal reducere sin CO2-udledning med 39 procent

Danmark skal reducere CO2-udledningen med 39 procent inden 2030. Et ambitiøst krav mod et grønnere Danmark. Vi præsenterer det nye forslag og ser, hvilken betydning de danske boligejere har i klimaforslaget.

EU-Kommissionen har netop fremlagt en ny klimapakke, som omfatter de europæiske lande heriblandt Danmark. Her skal Danmark mindske deres CO2-udledninger med 39 procent frem mod 2030. Den danske regering bestemmer selv, hvordan indsatsen for at nå klimakravet skal prioriteres, men størstedelen af reduceringen af CO2-udslippet skal primært ske inden for transportsektoren, landsbrugssektoren og bygningsmassen.

Direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen, mener, at energirenoveringer af boliger er området, hvor indsatsen skal sættes ind og siger: ”Danmark bør prioritere sin indsats for at nå klimakravene nationalt, ellers risikerer vi at forsinke og fordyre den omstilling, vi alligevel skal realisere. Og vi ved, at der er rigtig mange potentialer for varmebesparelser, især ved energirenovering af bygninger fra før 1980. Det er derfor oplagt, at regeringen fokuserer indsatsen her.”

Energirenovér

Boliger er en af kategorierne, der skal bidrage til reduceringen af det danske CO2-udslip. Energirenoveringer er løsningen. Bor du i et hus fra før 1980 eller opvarmes din bolig med et oliefyr? Så kan du formentlig markant bidrage til det grønnere Danmark ved at energirenovere.

Mange huse blev bygget i 1960’erne og op til 1980’erne. I modsætning til i dag havde man dengang ikke fokus på energihuse, hvilket medførte, husene ikke blev isoleret tilstrækkeligt. Jo dårligere huset er isoleret, desto mere energi og CO2-udslip bruges på at opvarme det. Hvis huset samtidig bliver opvarmet via et oliefyr, så er der besparelser at hente både for dig og Danmark.

Tænk grønt og få energitilskud

Vi har allerede et stort fokus på grønne løsninger i Danmark. Man skal tænke grønt, og man kan endda få udbetalt et kontant energitilskud ved energirenoveringer af sin bolig. Mange danskere gør brug af det, og flere vil, hvis den fremlagte klimapakke bliver vedtaget.

Selvom EU-Kommissionens klimapakke først skal forhandles i Europaparlamentet og med medlemslandene, så er der ingen tvivl om, at det gavner dig og din bolig at energirenovere. Din bolig får en længere ”levetid”, mens du kan mindske din varmeregning, udlede mindre CO2 og samtidigt få et skattefrit energitilskud til energirenoveringen.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *