Husejere vil være grønne

Ifølge en ny stor undersøgelse vil mange danske boligejere gerne gøre mere for at gøre deres bolig energivenlig.

Alle vil være grønne. Det er blevet trendy at være miljøvenlig, og ifølge en større spørgeundersøgelse er boligejeres største ønske indenfor klimaområdet, at deres energiforbrug bliver mere miljøvenligt. Det skriver hus- og havemagasinet Idényt.

Idényt har et villapanel, som består af danske husejere, og de har netop svaret på en række spørgsmål. 6000 har deltaget, og tendensen er, at deres to største ønsker er at gøre energiforbruget mere miljøvenligt og spare bedre på strømmen.

Minister glad for undersøgelsen

Mere end halvdelen af de 6000 husejere ser til gengæld den største udfordring i den investering, der skal til for at klimaforbedre sin bolig. 57 procent af de adspurgte ønsker desuden, at momsen bliver nedsat på sparepærer og miljøvenlige hårde hvidevarer.

“Det er meget opmuntrende, at så mange boligejere synes, at det er vigtigt at gøre indsats for miljøet og klimaet. Men endnu mere opmuntrende er det selvfølgelig, at der er rigtigt mange, der allerede er gået i gang. For det er faktisk ikke så svært at gøre noget selv. Nogle gange handler det bare om at ændre vanerne en smule.”

– Klima- og energiminister Connie Hedegaard til Idényts undersøgelse.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *