Bestil en CO2-neutral taxi

Selvom man sætter sig ind i en stor Mercedes, kan man godt være god ved miljøet. I hvert fald hvis man benytter de CO2-neutrale taxier fra Amager-Øbro Taxi.

Denne artikel er fra 2009, men i 2020 er det stadig muligt at bestille en el-dreven taxi hos blandt andre Dantaxi og Viggo.

Det er sjældent, at man sætter sig ind i en hybridbil eller en VW Lupo, når man bestiller en taxi. Tværtimod er de fleste taxier store miljøfjendtlige Mercedes’er, der udleder en pæn del CO2. Men nu har Amager-Øbro Taxi indført CO2-neutrale taxier, så kunderne kan køre med god samvittighed.

– Det har været et stort stykke arbejde at regne ud, hvor meget vi skal betale for at neutralisere vores kørsel, men nu begynder kunderne også langsomt at interessere sig for det, siger Thomas R. B. Petersen, der er direktør i Amager-Øbro Taxi.

Tjekkes af Deloitte

Det er Deloitte, der holder styr på, hvor mange kilometer Amager-Øbro Taxi skal neutralisere. Omkring 233 af firmaets små 300 vogne er nu med i ordningen, og det betyder, at samtlige kilometer, som de 233 vogne tilbagelægger, bliver gjort CO2-neutrale ved opkøb af CO2-kvoter.

– Der kommer flere vogne med hver dag, så nu er størstedelen med. Det betyder også, at kunderne ikke skal vente i længere tid, når de bestiller en CO2-neutral taxi, siger Thomas R. B. Petersen til Energihjem.dk.

En kunde kan ved bestillingen oplyse, om han vil have en CO2-neutral taxi, men selvom han ikke har bedt om det, kan han meget vel ende i en af de 233 vogne, der kører grøn taxikørsel.

– Men vi får også flere og flere af vores faste kunder, som kommer med på ordningen. Deloitte vil for eksempel KUN have CO2-neutrale taxier, når de bestiller, siger Thomas R. B. Petersen fra Amager-Øbro Taxi.

Som det ser ud nu neutraliserer Amager-Øbro Taxi cirka 28.500.000 kilometers kørsel om året. Det svarer cirka til 6000 tons CO2.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *