Århus stiller skarpt på klimaet

Klimatopmødet foregår i København, men også i Århus bliver der sat fokus på både de globale og lokale klimaforandringer.

På Lille Torv i Århus kunne man i december måned se udstillingen Global Platform, der satte fokus på de klimaudfordringer, verden står overfor. Det var i samarbejde med klimakonsortiet, at Århus bød interesserede østjyder velkommen til en kop kaffe og en snak om klimaet.

– Det giver os en mulighed for at sætte det globale klima på den lokale dagsorden, siger Elin Sørensen fra Natur og Miljø i Århus Kommune til Energihjem.dk.

Trendy klima

Der har været en sund interesse fra de besøgende i det lille telt ved containeren, til trods for konkurrencen med juleindkøb og vinterkulden, fortæller Grøn Guide Erik Stryhn Rasmussen.

– Folk er meget positive. Og det er især de unge, der viser interesse. Det er blevet trendy at tænke klima, siger Erik Stryhn Rasmussen.

I containerudstillingen hænger billeder fra nogle af de steder i verden, der er truet af klimaændringerne. Der sendes også fra klimakanalen via en storskærm på udstillingen, og det sætter gang i tankerne hos de besøgende.

– Der kommer mange forbi, der har noget at sige eller gerne vil diskutere noget omkring klimaet, siger Elin Sørensen til Energihjem.dk.

Lokale klimaplaner

Det er ikke kun den globale klimapolitik, der sættes fokus på i Århus. Århus Kommune har i forbindelse med Global Platform rig mulighed for at informere de lokale om kampagnen CO2030, der skal gøre Århus CO2-neutral i år 2030.

Nogle af de besøgende er da tilmed interesseret i at høre nærmere om, hvordan de selv kan spare på energiforbruget.

– Hvis folk har spørgsmål til, hvordan de selv skærer ned på forbruget, kan vi komme med gode råd og vejledning, siger Erik Stryhn Rasmussen.

Udover udstillingen i Århus kunne en tilsvarende ses i Esbjerg, Randers, Odense og Aalborg.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 kommentarer

Jeg synes det er dejligt at se, at der laves disse initiativer. Jeg håber det fanger mange unge, som får interesse i at forbedre miljøet.

Viser 0 af 1 kommentarer