Boligejere ønsker bedre finansiering til energirenoveringer

Trods en stor interesse for energirenoveringer blandt landets boligejere er der mange, der ikke renoverer på grund af økonomiske faktorer. Bankerne tilbyder i dag ikke ordentlige finansieringsmuligheder til energirenoveringer, selvom renoveringerne både hæver boligens værdi og nedbringer de faste udgifter. Læs mere her om, hvilke overvejelser boligejerne gør omkring energirenoveringer, og hvorfor finansieringsmulighederne bør forbedres.

Der er fremgang i antallet af energirenoveringer i Danmark. Flere og flere boligejere vælger at energirenovere enten når en renovering af boligen alligevel skal foretages, eller for simpelthen at gøre huset mere komfortabelt og billigere i drift. Potentialet for energirenoveringer er dog stadigvæk langt fra forløst, da der stadig er en stor gruppe boligejere, som kunne have stor glæde af en energirenovering, men af økonomiske årsager ikke får renoveret. For selvom en energirenovering ofte tjener sig selv hjem i sparede varme- og eludgifter, kan det stadigvæk være bekosteligt at få foretaget selve renoveringen.

Manglende finansieringsmuligheder hos bankerne

En af problemerne for boligejerne er, at de ikke altid har mulighed for at låne penge til energirenoveringer i bankerne. Det mener konsulent fra Dansk Energi Tina Sander, ifølge en artikel fra Jyllandsposten. Hun mener, at bankerne burde være mere villige til at hjælpe med finansieringen af energirenoveringer, som både kan hæve boligens værdi, og sænke de faste udgifter, og derfor ikke bør være en risikabel investering. De manglende finansieringsmuligheder i bankerne har som konsekvens, at især unge boligejere og førstegangskøbere, der ønsker at energirenovere ikke får gjort det, fordi de ikke har råd til det.

Som tingene er i dag, står boligejerne dog ikke helt uden mulighed for at søge tilskud til energirenoveringer. Det er nemlig muligt at søge tilskud hos energiselskaberne, hvor tilskuddets størrelse afhænger af hvor mange kilowatttimer man er i stand til at spare ved renoveringen.

Energirenoveringer betaler sig selv hjem

Ifølge en undersøgelse foretaget af Bolius er 51% af boligejerne i Danmark interesserede i at energirenovere boligen. Grundene er blandt andet, at energirenoveringer kan nedsætte udgifterne i boligen samt øge komforten fx ved forbedret indeklima. For banker og låneinstitutter bør det være en stor fordel, at energirenoveringerne ofte tjener sig selv hjem over tid.

Hvis man medregner de forventede besparelser på el og varme vil mange boligejere kunne afdrage hurtigere på et eventuelt lån, da deres øvrige faste udgifter falder efter energirenoveringer. Dette kan være med til at minimere den risiko banken løber ved at låne penge ud, hvorfor det kan blive fordelagtigt for både låner og långivende bank eller pengeinstitut.

Økonomien er vigtig for boligejere, der ønsker at energirenovere

Økonomien er den vigtigste faktor, der spiller ind i danske boligejeres overvejelser om at energirenovere. Ifølge en undersøgelse foretaget af Bolius, mener 60% af boligejerne, at økonomien er det vigtigste hvis man skal energirenovere, mens forbedret indeklima og komfort ’kun’ er næstvigtigst. Ligeledes er økonomien også den største barriere for boligejere, der ønsker at energirenovere.

Desuden efterspørger boligejerne mere støtte til energirenoveringer, i det 24% af boligejerne i Bolius’ undersøgelse ønsker flere tilskudsmuligheder. Tiltag omhandlende tilskud og økonomi tyder altså på at kunne øge antallet af energiforbedrende tiltag i privatboliger og være en del af den grønne omstilling i Danmark.

Finansiering hos Danske Bank

Danske Bank er finansiel samarbejdspartner hos Energihjem.dk, og står til rådighed, hvis du ønsker en uforpligtende snak om finansiering af energiforbedrende renoveringsprojekter. Tryk blot på knappen nedenfor og vælg “tillægslån”, så vender banken hurtigt retur.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *