Gratis energitjek til boligforeninger

Sammen med det rådgivende ingeniørfirma Focus2 tilbyder Energihjem.dk nu alle boligforeninger i København et gratis energitjek.

NB: Det er desværre ikke muligt at få et energitjek af andelsboligforeningen på nuværende tidspunkt.

Københavns borgere står foran en stor udfordring. Inden 2016 skal kommunens CO2-udledning nedsættes med 20 procent. Det er en opgave, der kræver mange bidrag, og et af de mere væsentlige steder at spare på CO2-udledningen er hos boligforeninger.

– I forhold til målsætningen om at reducere udslippet med 20 procent, så er det ikke nok at energirenovere villaer og rækkehuse. Den almene boligmasse spiller en stor rolle i reduceringen, siger Lars Chr. Lilleholt (V), der er energiordfører for Venstre.

Flot initiativ

Derfor bakker han op om et nyt koncept, hvor alle boligforeninger i København kan få et gratis energitjek af bygningen. Et tjek, der fortæller dem, hvor og hvordan de bedst kan nedsætte energiforbruget ved mere eller mindre simple renoveringer.

– Det er et flot initiativ, og jeg kan kun anbefale andre at gøre det samme. Der er i høj grad brug for at det ikke bare er tomme ord, men at der kommer noget handling bag, siger Lars Chr. Lilleholt (V).

Det er Energihjem.dk og det rådgivende ingeniørfirma Focus2, der samarbejder om at tilbyde energitjekket, og det er en ingeniør fra Focus2, der kommer ud og gennemgår de boligforeninger, der ønsker et gratis energitjek.

– Det handler om at finde ud af, om der er nogle huller, hvor varmen fosser ud. Vi bruger en time eller to på at gennemgå bygningen, og så laver vi et notat med nogle beregninger på, hvor lang tid for eksempel nye vinduer eller tagisolering vil være om at tjene investeringen hjem igen, fortæller Hans Lauesen, der er bygningsingeniør hos Focus2.

Socialdemokraterne er enige

I sommers kom Socialdemokraterne med deres klimaplan. Den indebar blandt andet gratis energitjek til private boligejere, og derfor er de da også med på idéen om, at der er mange besparelser at hente i energirigtig renovering.

– Det har en enorm betydning i det store billede. Besparelsespotentialet i forbindelse med renoveringer er kæmpestort i Danmark, og så er det jo en måde at spare på, som ikke giver dårligere velfærd, understreger Mette Gjerskov (S), der er Socialdemokraternes miljø- og klimaordfører.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 kommentarer

Efter at have betalt adskillige tusinde kroner for en lovpligtig energimærkning med tilhørende rapport, der rummer anbefalinger om energibesparelser, så står vores andelsforening ikke just i kø for at gøre brug af dette sikkert udmærkede tilbud.

AvatarJohnny Krogsgård

Hej Marianne,

Det er jo en ærlig sag, om I vil benytte energitjekket, da det er ganske frivilligt.

I vil dog med stor sandsynlighed kunne drage nytte af et energitjek, selvom I har fået en energimærkning. Den lovpligtige energimærkning dækker nogle nøje beskrevne punkter og kun dem. Vores energitjek er derimod en mere generel kontrol af hele ejendommen. Altså kommer vi ind på nogle områder, som ikke nødvendigvis er taget med i energimærkningen.

Så du skal være hjertens velkommen til at bestille et energitjek på trods af jeres energimærkning.

Mvh
Johnny, Energihjem.dk

Viser 0 af 2 kommentarer