Forening anbefaler energitjek af alle huse

En stor del af det danske CO2-udslip kommer fra boligmassen, og derfor foreslår Danmarks Naturfredningsforening, at alle danske huse bliver energitjekket.

I Danmarks Naturfredningsforening har de en plan. De er nemlig overbeviste om, at det danske CO2-udslip kan blive halveret inden 30 år. Samtidig skal det resterende danske energiforbrug være baseret på 100 procent vedvarende energi.

En af metoderne til at opnå de ambitiøse mål er en landsdækkende runde, hvor alle danske huse får et gennemgående energitjek. Ifølge Danmarks Naturfredningsforening er der nemlig især meget at hente i de ældre boliger.

– Derfor skal den danske bygningsbestand gennemgås fra Gedser til Skagen. Vi skal starte med de ældste og så gå systematisk gennem alle. Det vil kræve støtteordninger og andre økonomiske incitamenter for at lykkes, men gevinsten vil være betydelig for klimaet, skriver René la Cour Sell, der er direktør i Danmarks Naturfredningsforening, på foreningens hjemmeside.

Støtteordning og pakkeløsninger

Foreningen foreslår også en grøn ejendomsbeskatning, der baseres på et energimærke, så de mest energivenlige huse har en lavere skat end de værste syndere, og så kræver de ambitiøse mål nogle offentlige støttekroner.

– Der skal etableres støtteordninger for energirenovering af bygninger, og der skal sikres pakkeløsninger til husejere, der i forbindelse med renovering tænker alle typer af energi- besparelser ind, også forberedelse til enten fjernvarme eller jordvarme, lyder det fra René la Cour Sell.

Forslagene er en del af en større strategi omkring energiforsyning, udarbejdet af Danmarks Naturfredningsforening.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *