Energirenovering skal give ret til et større hus

Venstre vil give boligejere mulighed for større tilbygninger, hvis de energirenoverer deres huse. Den tilladte bebyggelse af en grund skal dermed hæves fra 30 til 35 procent.

Nu skal du have lov til at bygge et større hus. Sådan lyder et nyt forslag fra Venstre. Idéen er at give boligejere en gulerod, således at energirenoveringer, der lever op til kravene i miljøklasse et, giver ret til større bebyggelse af grunden. Det skriver Ritzau.

“Vi vil gerne have gang i renoveringen af det eksisterende boligbyggeri, og derfor er vi simpelthen nødt til at dele lokkemad ud. For vi kan se, at der sker ikke så meget med energirenoveringen i vores huse og villaer.”

– Energiordfører, Lars Christian Lilleholt (V)

I dag siger reglerne, at 30 procent af en grund må bebygges, men det vil Venstre hæve til 35 procent i det nye forslag. Baggrunden for den beslutning er, at boligejerne skal til at sætte gang i energirenoveringerne, hvis Danmark skal leve op til sine egne mål om et lavere energiforbrug.

Målet er at sænke CO2-udledningen med 20 procent i løbet af ti år fra ikke-kvotebelagte områder som landbrug og boliger.

Lovpligtig energimærkning

Regeringen krævede sidste år, at energiforbruget skulle nedsættes med mindst 75 procent i nybyggeri, men der skal også ske energisikring i eksisterende boliger, mener energiordføreren.

Der har tidligere været uenighed i Venstre om energimærkning af huse, men nu er hele partiet bag forslaget om energimærkning, lover energiordføreren.

– Der er enighed i Venstre om det. Det er regeringens linje, der er enighed om, og regeringens linje er, at alle huse skal energimærkes, siger Lars Christian Lilleholt til Ritzau.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *