Få styr på varmepumpens fordele før varmepumpepuljen åbner

Olie- og gasfyrene skal udfases, og det betyder, at mange skal se sig efter en ny varmekilde. Luft til vand varmepumpen er en varmekilde, som flere kigger på - og det er der flere gode grunde til. Fordelene kan du læse mere om her - inden varmepumpepuljen åbner her i første halvår 2023.

Annonceret indhold

Gas- og oliefyr i danske hjem har snart talte dage, og det betyder, at mange husejere skal finde en ny varmekilde. Varmepumpen er en løsning, som flere retter blikket mod, og det er der mange gode grunde til. Varmepumpen er en grøn varmekilde, der kan sikre husejere, der i dag har olie- eller gasfyr, store besparelser.

Hertil oplyser Energistyrelsen, at der i første halvdel af 2023 åbner en såkaldt varmepumpepulje, som man kan søge tilskud til en varmepumpe fra. Der er p.t. flere ukendte faktorer, når det kommer til varmepumpepuljen, men flere kilder oplyser, at man fra varmepumpepuljen vil kunne få 17.000 kr. i tilskud til en luft til vand varmepumpe og 27.000 kr. til væske vand varmepumpen.

Mens vi venter på, at varmepumpepuljen åbner, forklarer medejer af NRGY, Jimmi Bach Larsen om varmepumpen som varmekilde og gør os klogere på dens fordele.

Luft til vand varmepumpen kan en en-til-en erstatte dit fyr  

Kunne du tænke dig en ny varmekilde, der kan en til en erstatte dit gas-, olie- eller pillefyr, er luft til vand varmepumpen en interessant varmekilde for dig. Varmepumpen består af to dele, en udedel, der monteres uden på huset, og en indedel, der monteres inde i huset. Udedelen udnytter energien fra luften udenfor og omdanner den til varme, der spredes indenfor. 

Varmepumpen har flere fordele. Den er let at betjene, den skaber et bedre indeklima, og den kan varme dit hjem op – også i minusgrader. Der er især to fordele, der får mange til at vælge varmepumpen. Luft-vand varmepumpen er en grøn varmekilde, og den kan spare dig, der har gas- eller oliefyr, mange penge.  

En grøn løsning

Varmepumpen reducerer dit CO2-udslip, når du skifter fra gas- og oliefyr, så den er mere energivenlig. Den bruger ikke gas eller olie, men kører på el. Varmepumpen er dog meget energieffektiv og bruger ikke lige så meget energi, som de andre varmekilder.

‘Den bruger ikke gas, den bruger ikke olie og den brænder ikke træpiller. Har du el som din primære varmekilde vil en del af den strøm du bruger også komme fra vedvarende energikilder, og varmepumpen er derfor mere CO2 venlig,’ opsummerer Jimmi Bach Larsen.

Varmepumpen udnytter altså energien, der er i luften udenfor, og det er den energi, pumpen omdanner til den varme, der spredes indenfor. Også når der er koldt og minusgrader, kan pumpen anvende den mængde varme der nu er i luften til opvarmning indendørs.
Selvom varmeløsningen kører på elektricitet, bruger den kun en brøkdel af den el, som andre eldrevne varmekilder benytter.

Varmepumpen sparer dig penge

En anden fordel er, at varmepumpen sikrer dig, der i dag har gas- eller oliefyr, store besparelser på varmeregningen. Besparelserne skyldes, at pumpen tilfører omtrent fire gange så meget energi, som den forbruger.

‘Har du gas, kan en varmepumpe typisk tjene sig hjem inden for 5 år. Så inden for garantiperioden. På den måde er der er et kæmpe afkast på den. For har du gas, og bor du i et stort hus, betaler du måske 30.000 kroner om året, men har du en varmepumpe, er du nede og betale måske 8.000 kroner. Så der er en rigtig stor besparelse i det,’ forklarer Jimmi Bach Larsen.

Skønt varmepumpen bruger el, kan du ofte reducere dine udgifter markant, fordi udnyttelsen af energien er så effektiv. Det betyder, at trods stigende elpriser, kan det ofte betale sig at anskaffe sig en luft-vand varmepumpe. Varmepumpen udnytter energien så godt, at flere husejere vælger at få en varmepumpe som varmekilde trods de kan få fjernvarme. Ifølge Jimmi Bach Larsen skyldes det, at varmepumpen for flere husejere er billigere end fjernvarme.

Hurtig udskiftning

Det er ret simpelt at installere luft-vand varmepumpen, og autoriserede fagfolk, såsom NRGY, kan klare installationen på 1 til 2 dage. Det betyder, at skal du skifte varmekilde til varmepumpe, er det en hurtig sag.

‘Vi laver typisk en en-til-en udskiftning med det gamle. Har du et gasfyr og radiator eller gulvvarme, udskifter vi gasfyret med varmepumpen og tilkobler den til centralvarmen. Udover dette skal der monteres en udedel, hvor selve varmen til huset produceres, forklarer Jimmi Bach Larsen.

Der skal dog en beregning af dit hjem til inden varmepumpen kan installeres. Varmepumpen skal nemlig passe til dit hjems størrelse og behov.

‘Vi kommer ud til kunderne og laver en beregning på, hvad der giver mening. Her kigger vi på husets størrelse og isolering. Der er nogle forskellige faktorer at tage højde for. Er det et gammelt hus, er det ét eller to plan? Ud fra de opgivne informationer laver vi en beregning, der fortæller, hvor stor en varmepumpe, det skal være. Det giver ikke mening at have en stor varmepumpe til et mindre hus, for så tænder og slukker pumpen bare hele tiden, fordi den får genereret for meget varme. Det handler om at skabe de rigtige betingelser, så varmepumpen passer til huset,’ forklarer Jimmi Bach Larsen.

Vær især opmærksom på isoleringen af dit hjem, når du vælger varmepumpe som varmekilde. Er dit hjem ikke godt isoleret, vil varmen pible ud. Varmepumpen bruger herved mere energi på at tilføre varme til dit hjem, og det betyder en større varmeregning for dig.

Husk på, at kun autoriserede fagfolk, så som NRGY, må stå for installationen af din varmepumpe.

Pas på din luft til vand varmepumpe med en aftale med NRGY ApS

Luft til vand varmepumpen har ikke brug for særlig meget vedligeholdelse, men der eksisterer et lovkrav om, at luft til vand varmepumpen årligt skal synes. På den måde bibeholder varmepumpen sin ydeevne og holder i mange år frem. NRGY ApS tilbyder to slags servicepakker, der gør det let for dig som boligejer at sikre, at din varmepumpe holder længst muligt:

NRGY SERVICE, som foruden at inkludere det årlige lovpligtige eftersyn, bl.a. inkluderer fri telefonsupport og driftsgaranti

NRGY GULD SERVICE, som foruden at inkludere det årlige lovpligtige eftersyn, bl.a. inkluderer fri telefonsupport, vagttelefon, driftsgaranti og reservedele til kostpris.

Kunne du tænke dig at læse mere om serviceaftalerne med NRGY ApS, kan du det på virksomhedens hjemmeside.

Kontakt NRGY

Du kan kontakte NRGY for at høre mere om luft-vand varmepumper. NRGY er eksperter i varmepumper, så de kan helt sikkert også hjælpe dig!

Du kan fange NRGY på 93 40 80 30 eller på info@NRGY.dk

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *