Variable elpriser og solceller om vinteren: Hvad kan betale sig?

Hos brancheeksperterne Viasol får de ofte spørgsmålene: Kan solceller betale sig om vinteren? Og hvornår er strømmen billigst? Her giver de svarene og dykker ned i prisstatistikkerne.

Solceller og vintervejr er to poler, man umiddelbart ikke tænker supplerer hinanden godt. Men er det en myte, at solceller ikke er fordelagtige i de kolde måneder? Både ja og nej, fortæller Tobias Nielsen fra virksomheden Viasol, der er brancheeksperter i solcelleløsninger.

“I sommerhalvåret vil man naturligvis som solcelleejer opleve at blive nær selvforsynende på egen strømproduktion, fordi der er flere solskinstimer, men det betyder ikke, at vinterhalvåret sætter en stopper for at producere strøm med solceller,” forklarer Tobias Nielsen fra Viasol.

En solcelleløsning betaler sig nemlig også i vinterhalvåret.

“Det kan stadig betale sig at købe sine solceller kontant om vinteren, da der stadig er store elbesparelser at hente. Det skyldes en periode, hvor elpriserne er markant forhøjet, og egenproduktion af el derfor er yderst fordelagtig.”

– Tobias Nielsen, Viasol

Et andet argument for, at du ikke skal fravælge solcelleanlægget i de kolde måneder er, at du grundet den lavere efterspørgsel ofte kan få en billigere pris, da det ikke er højsæson. Og ønsker du et uforpligtende tilbud, kan du altid kontakte Viasol.

Vidste du?

At solceller faktisk præsterer bedre i kulde end varme? En sjov information, der dog ikke betyder, at solceller om vinteren samlet set producerer mere strøm, da solskinstimerne er færre, men at solcellerne faktisk fungerer bedre i koldere omgivelser.

Variable elpriser: Udnyt de billigste timer

Som solcelleejer har du mulighed for at spare penge på strømmen med en batteribank. Du kan nemlig sætte batteribanken til at oplade, når strømmen er billigst.

“Der er store prisudsving på, hvornår strøm er billigst, og det er bare med at udnytte, at du som solcelleejer kan få et anlæg, der sikrer, at du får de billigste priser. Med et Sonnen Hybridanlæg fra os kan man f.eks. sætte batteribanken til at oplade hen over natten, hvor strømmen er billigst”

Som tommelfingerregel er priserne på el dyrest, når forbruget i de danske husstande også er højest. Det betyder, at mellem klokken 6-10 og 16-21 er det dyrere. Nedenfor kan du se et eksempel på de variable elpriser.

Med en hybridøsning fra Viasol vil produktionen og den lagrede strøm derfor passe ideelt med, at du kan holde dig selvforsynende fra kl. 06-20 for at undgå de meget dyre elpriser

Store prisforskelle på dag og nat:

Variable elpriser betyder billigere strøm om natten

Kontakt Viasol

Vil du vide mere om solceller og batteriløsninger eller søger du rådgivning i forhold til opsætning og elpriser, så kontakt Viasol.

Ring på 70207474 eller skriv til os på kontakt@viasol.dk

Alternativt kan man også bruge vores prisberegner, som vi har offentligt tilgængeligt. Her får man præsenteret et tilbud ud fra ens oplyste informationer. Det er tilmed muligt at inkludere en elbils forbrug og få et tilbud ud fra dette. 

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *