Boligejere fejler på stribe, når boligen skal renoveres

Få konkrete råd fra ventilationseksperten til at undgå dyre fugtskader og radon i hjemmet – samtidig med, at du sparer penge på varmeregningen.

Denne artikel er baseret på annoncørbetalt indhold.

Danskerne renoverer som aldrig før. Energitilskud, energirenovering og grøn omstilling er på agendaen, når boligen anno 2022 skal renoveres. Damspærrer monteres, ny isolering bliver lagt samt vinduer og døre udskiftes, for at sikre at husene holder på varmen, men mange boligejere oplever fugt og dårligt indeklima i huset kort tid efter deres renovering.

Energihjem.dk’s kompetente branchepartner i ventilation, Gørding Ventilationsmontage ApS, har vind i sejlene og kender til alle afkroge af ventilationsbranchen. Indehaver Jørgen Skjøt Kokholm, guider dig til, hvordan du sikrer et sundt indeklima.

Top-isolerede huse giver problemer

Grundig isolering bliver tænkt ind i byggeprocessen til punkt og prikke, mens indeklima og ventilation bliver forsømt. Gørding Ventilationsmontage ApS, der udfører ventilationsopgaver i hele Jylland og på Fyn er vidne til denne tendens på tætteste hold. Indehaver Jørgen Skjøt Kokholm fortæller, at virksomheden oplever at ca. 70 procent af de opgaver de får ind, drejer sig om parcelhusejere der har renoveret boligen, men ikke tænkt isolering med i renoveringsprocessen.

”Der er rigtig mange der døjer med store fugtproblemer når de har renoveret deres bolig. Efter alle renoveringstiltagene er udført, bliver vi ringet op af boligejere, der står med et indkapslet hus. Det svarer til at man sætter en plastikpose ned over huset. Det der sker, er nemlig, at det giver kondens på vinduerne. Og i nogle tilfælde er det rigtig meget kondens.”

– Jørgen Skjøt Kokholm

Bliv klogere på ventilationens vigtighed

Ny-renoverede boliger, kan derfor ende med at få fugt i vinduerne og udvikle mug samt skimmelsvamp, der kan resultere i dyre fugtskader, uddyber Jørgen Skjøt Kokholm. Det er et klassisk eksempel, der opleves hos Gørding Ventilationsmontage ApS og de står derfor klar med kyndig rådgivning og vejledning, når bygherrer kontakter dem med disse problemer.

”Rigtig mange tager kontakt til mig, fordi de har haft en håndværker eller en energikonsulent ude i boligen, grundet deres problemer med fugt. De er herefter blevet henvist til mig og aner intet om, hvad de skal stille op. Så rådgiver jeg dem grundigt til hvad der skal gøres,” siger Jørgen Skjøt Kokholm.

Vidste du?

At ventilationsanlæg med varmegenvinding fra Gørding Ventilationsmontage ApS kan genbruge op til 96 % af boligens varme. Ventilation kan nemlig være en bekostelig affære, hvis varmen går til spilde. Det kan derfor være en fordel at vælge et anlæg, hvor boligens varme bliver genbrugt. Boligens ventilation bliver blæst tilbage, hvor den genanvendes og nogle anlæg er så effektivt at 96 % af varmen kan genvindes og kun 4 % bliver spildt.

Spar på varmen uden at gå på kompromis med indeklimaet

Denne problematik er selvfølgelig ikke hensigtsmæssig for indeklimaet. Et sundt indeklima kræver frisk luft, der giver ilt til hjernen. Generelt anbefales det faktisk at man lufter ud 3-4 gange dagligt af 20 minutter – og det kan være en bekostelig affære på varmeregningen. Dette er årsagen til at Gørding Ventilationsmontage ApS udfører ventilationsopgaver med varmegenvinding, hvor varmen overføres fra den luft der blæses ud af huset, og derved formår at opvarme den nye friske luft som bliver sendt ind i boligen.

Metoden, som genvindingsanlæg anvender, er ikke kun fordelagtig til at fjerne fugt. Anlægget kan filtrere partikler og bakterier ud af luften som højner sundhede. Jørgen Skjøt Kokholm fortæller:

”Flere områder er plaget af radon, der jo er en gasart der stiger op fra undergrunden. Man kan neutralisere radon med luft, og det kan vores ventilationsanlæg også hjælpe med.”

– Jørgen Skjøt Kokholm

Kontakt Gørding Ventilationsmontage ApS

Ventilationsanlæg hjælper nybyggeriet og den ny-renoverede bolig til et sundt indeklima. Gørding Ventilationsmontage ApS står klar til at hjælpe dig med rådgivning om din kommende ventilationsløsning.

Hjemmeside
Telefon: 2244 1816
Mail: joergen@goerdingventilationsmontage.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.