Er varmepumpen varmekilden for dig? 

Olie- og gasfyrene skal udfases, og det betyder, at mange skal se sig efter en ny varmekilde. Varmepumpen er en varmekilde, som flere kigger på. Og det er der flere gode grunde til. Dem kan du læse om her.

Annonceret indhold

Gas- og oliefyr i danske hjem har snart talte dage, og det betyder, at mange husejere skal finde en ny varmekilde. Varmepumpen er en løsning, som flere retter blikket mod, og det er der mange gode grunde til. Varmepumpen er en grøn varmekilde, der kan sikre husejere, der i dag har olie- eller gasfyr, store besparelser.

Med indehaver af NRGY, Jimmi Bach Larsen, forklarer om varmepumpen som varmekilde og gør os klogere på dens fordele.

Varmepumpen som en en-til-en erstatning til dit fyr  

Søger du en en-til-en erstatning til dit gas-, olie- eller pillefyr, er luft-vand varmepumpen et godt sted at kigge hen. Varmepumpen består af to dele, en udedel, der monteres uden på huset, og en indedel, der monteres inde i huset. Udedelen udnytter energien fra luften udenfor og omdanner den til varme, der spredes indenfor. 

Varmepumpen har flere fordele. Den er let at betjene, den skaber et bedre indeklima, og den kan varme dit hjem op – også i minusgrader. Der er især to fordele, der får mange til at vælge varmepumpen. Luft-vand varmepumpen er en grøn varmekilde, og den kan spare dig, der har gas- eller oliefyr, mange penge.  

En grøn løsning  

Varmepumpen reducerer dit CO2-udslip, når du skifter fra gas- og oliefyr, så den er mere energivenlig. Den bruger ikke gas eller olie, men kører på el. Varmepumpen er dog meget energieffektiv og bruger ikke lige så meget energi, som de andre varmekilder.

‘Den bruger ikke gas, den bruger ikke olie og den brænder ikke træpiller. Har du el som din primære varmekilde vil en del af den strøm du bruger også komme fra vedvarende energikilder, og varmepumpen er derfor mere CO2 venlig,’ opsummerer Jimmi Bach Larsen.

Varmepumpen udnytter altså energien, der er i luften udenfor, og det er den energi, pumpen omdanner til den varme, der spredes indenfor. Også når der er koldt og minusgrader, kan pumpen anvende den mængde varme der nu er i luften til opvarmning indendørs.
Selvom varmeløsningen kører på elektricitet, bruger den kun en brøkdel af den el, som andre eldrevne varmekilder benytter.

Varmepumpen sparer dig penge  

En anden fordel er, at varmepumpen sikrer dig, der i dag har gas- eller oliefyr, store besparelser på varmeregningen. Besparelserne skyldes, at pumpen tilfører omtrent fire gange så meget energi, som den forbruger.

‘Har du gas, kan en varmepumpe typisk tjene sig hjem inden for 5 år. Så inden for garantiperioden. På den måde er der er et kæmpe afkast på den. For har du gas, og bor du i et stort hus, betaler du måske 30.000 kroner om året, men har du en varmepumpe, er du nede og betale måske 8.000 kroner. Så der er en rigtig stor besparelse i det,’ forklarer Jimmi Bach Larsen.

Skønt varmepumpen bruger el, kan du ofte reducere dine udgifter markant, fordi udnyttelsen af energien er så effektiv. Det betyder, at trods stigende elpriser, kan det ofte betale sig at anskaffe sig en luft-vand varmepumpe. Varmepumpen udnytter energien så godt, at flere husejere vælger at få en varmepumpe som varmekilde trods de kan få fjernvarme. Ifølge Jimmi Bach Larsen skyldes det, at varmepumpen for flere husejere er billigere end fjernvarme.

Hurtig udskiftning  

Det er ret simpelt at installere luft-vand varmepumpen, og autoriserede fagfolk, såsom NRGY, kan klare installationen på 1 til 2 dage. Det betyder, at skal du skifte varmekilde til varmepumpe, er det en hurtig sag.

‘Vi laver typisk en en-til-en udskiftning med det gamle. Har du et gasfyr og radiator eller gulvvarme, udskifter vi gasfyret med varmepumpen og tilkobler den til centralvarmen. Udover dette skal der monteres en udedel, hvor selve varmen til huset produceres, forklarer Jimmi Bach Larsen.

Der skal dog en beregning af dit hjem til inden varmepumpen kan installeres. Varmepumpen skal nemlig passe til dit hjems størrelse og behov.

‘Vi kommer ud til kunderne og laver en beregning på, hvad der giver mening. Her kigger vi på husets størrelse og isolering. Der er nogle forskellige faktorer at tage højde for. Er det et gammelt hus, er det ét eller to plan? Ud fra de opgivne informationer laver vi en beregning, der fortæller, hvor stor en varmepumpe, det skal være. Det giver ikke mening at have en stor varmepumpe til et mindre hus, for så tænder og slukker pumpen bare hele tiden, fordi den får genereret for meget varme. Det handler om at skabe de rigtige betingelser, så varmepumpen passer til huset,’ forklarer Jimmi Bach Larsen.

Vær især opmærksom på isoleringen af dit hjem, når du vælger varmepumpe som varmekilde. Er dit hjem ikke godt isoleret, vil varmen pible ud. Varmepumpen bruger herved mere energi på at tilføre varme til dit hjem, og det betyder en større varmeregning for dig.

Husk på, at kun autoriserede fagfolk, så som NRGY, må stå for installationen af din varmepumpe.

Kontakt NRGY

Du kan kontakte NRGY for at høre mere om luft-vand varmepumper. NRGY er eksperter i varmepumper, så de kan helt sikkert også hjælpe dig!

Du kan fange NRGY på 93 40 80 30 eller på info@NRGY.dk

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 kommentarer

AvatarKnud Petersen

Kan et anlæg med varmepumpe kombineres med en lagertank, så varme pumpen hæver temperaturen i tanken når strømmen er billigst og varmen så udnyttes indtil det igen kan svare sig at varme tanken op?

I skriver at pumpen skal passe til behovet, så den ikke tænder og slukker hele tiden. Vil det sige, at pumpen helst skal køre hele tiden? Der er vel også forskel på om der er +10 grader eller -10 grader?

AvatarFrederik - NRGY

Hej Knud
Tak for dit spørgsmål.
til dit første spørgsmål: Ja det kan man godt. Man kan få et system der hedder SmartGrid. vi ved at det kan køre sammen med Panasonic varmepumper.

Til dit andet spørgsmål: En varme pumpe skal hellere køre i længere intervaller for at den ikke slukker, og tænder flere gange i timen. For mange sluk/tænd intervaller slider mere på varmepumpens kompressor.
Varmepumpen vil selvfølgelig køre mere i -10 grader end i +10 grader, da der skal mere energi til at holde huset varmt.
Jeg håber det svare på dine spørgsmål.
Du er også velkommen til at kontakte os hvis du har flere spørgsmål

Mvh. Frederik
NRGY

AvatarFrederik - NRGY

Hej Benny
Mange tak for dit spørgsmål
Forskellen på luft/luft og luft/vand er at en luft/luft varmepumpe er en lille pumpe som omdanner luften udenfor til varme eller kold luft, igennem en indendørs enhed som enden er vægmonteret eller gulvmonteret. en luft/luft er rigtig god til at varme eller køle et enkelt rum op.

En luft/vand varmepumpe er en til en løsning som udskifter jeres nuværende varmekilde(gas, olie, træpiller) dvs. den står for varmen i jeres radiatorer og gulvarme samt jeres brugsvand, med en varmtvandsbeholder eller en gennemstrømningsvandvarmer.

Jeg håber det svare på dit spørgsmål
Du er også velkommen til at kontakte os hvis du har flere spørgsmål
Mvh Frederik – NRGY

Viser 0 af 4 kommentarer