Boligejere prioriterer ofte forkert, når de energirenoverer

Det er typisk varmekilden, som boligejerne ønsker at få udskiftet, når varmeregningen er høj, og huset derfor skal energirenoveres. Men faktisk er det ofte langt fra det rigtige sted at påbegynde sin energirenovering. Læs med her og hør ekspertens råd til, hvor du skal begynde energiforbedringen af din bolig, og hvorfor det kan koste dig unødige penge, hvis du vælger at starte din energirenovering det forkerte sted i boligen.

Annonceret indhold

Med de høje energipriser er der i den grad blevet sat fokus på, at boligejere skal overveje deres energikilder. Men faktisk er det et helt andet sted man bør starte. Projektleder i ROCKWOOL Danmark A/S, der er verdens førende leverandør af stenuldsgranulat og eksperter i isolering, Kristoffer Saunamäki fortæller:

”Mange tror de skal skifte varmekilden ud som det første. Det skyldes, at det er den mest håndgribelige løsning, og fordi her kan boligejerne se forskel på prisen på varmen. Det er her, hvor vi siger, at det ofte er en endnu smartere løsning af efterisolere.”

Derfor bør du begynde med isolering

Der er flere parametre for, hvorfor efterisolering skal være dit første skridt, når det kommer til energirenovering.

“Især i øjeblikket er der så simpel et parameter mod udskiftning af for eksempel gasfyret, at det er svært at få fat i varmepumper. Derudover er det også uklart for flere boligområder, om de står til at skulle have fjernvarme,”

siger Kristoffer Saunamäki.

Han fortæller, at det er vigtigt, at man som boligejer, der har et gas- eller oliefyr, slår koldt vand i blodet, inden man investerer i en ny varmekilde. Regeringen har lagt op til at 30-50 procent af alle husstande med olie- og naturgasfyr bliver tilbudt fjernvarme inden for 2022-2023 – dog vides det stadig ikke, hvilke områder der er tale om.

Undgå at investere i et unødigt stort anlæg

Også selvom du modtager besked om, at du ikke har udsigt til fjernvarme, og derfor gerne vil investere i en ny varmekilde, erfarer ROCKWOOL Danmark A/S, at efterisolering er en god idé.

”Den mængde energi, som skal anvendes til at opvarme huset bliver mindre med efterisolering. Derfor kan du i mange tilfælde nøjes med et mindre anlæg og varmesystem, fordi dit hus ikke bruger nær så meget energi, ” siger Kristoffer Saunamäki.

Oliefyr: Hvad er prisen, samt rentabilitet på isolering i boligen?

Hus på 135 m2: opvarmet med gas til 13 kr./m3

Hulmursisolering investering:  29500 kr./ årlig besparelse: 3100 kr. 

Loftisolering investering: 28250 kr./ årlig besparelse: 9100 kr. 

Betalt tilbage på under 5 år

Gasfyr: Hvad er prisen, samt rentabilitet på isolering i boligen?

Hus på 135 m2. Hus opvarmet med olie til 18 kr. / liter

Hulmursisolering investering:  29500 kr./ årlig besparelse: 4600 kr. 

Loftisolering investering: 28250 kr./ årlig besparelse: 13600 kr. 

Betalt tilbage på omkring 3 år

råd til din energirenovering

Efterisolering er altså også en billigere måde at kickstarte sin energirenovering på sammenlignet med etablering af for eksempel en luft til vand varmepumpe eller et jordvarmeanlæg, der koster alt fra 80.000-150.000 kroner. Dog er knap 30.000 kroner til en energirenovering stadig en investering, der for mange kræver finansiering.

En af faktorerne for at boligejere afholder sig fra at energirenovere skyldes det økonomiske perspektiv. For at komme dette til livs tilbyder Danske Bank i øjeblikket et lån specifikt udarbejdet til energirenoveringer. Heriblandt er blandt andet hulmursisolering, efterisolering af tag og loft og udvendig isolering af ydervægge.

Lån til energiforbedringer

 • Få udbetalt op til 500.000 kr.
 • Variabel rente på pt. 2,29%*
 • 0 kr. i ekspeditionsgebyr
 • Mulighed for at låse renten fast

Efterisolering er et skridt mod en grønnere bolig

Med efterisolering bliver dit hus tættere, da varmen ikke bare flyver ud af huset. Derfor anbefaler ROCKWOOL Danmark A/S altid at efterisolere – også selvom energipriserne måske skulle falde.

”Efterisolering er nemlig en energirigtig løsning. Og det skal man bestemt ikke glemme. Selvom energipriserne måske bliver billigere, eller ikke bliver helt så høje som forventet, så skal man stadig tage højde for miljøet. Det giver jo ikke mening, at vi render rundt og bruger alt unødig energi i vores huse, når vi både ved og har mulighederne for at mindske energiudledningen, ”afslutter Kristoffer Saunamäki.

Har du hænderne skruet godt på?

Efterisolering er en hurtig og nem energirenovering at gå i gang med. Og har du mod på at gøre det selv, så kan du også det. ROCKWOOL Danmark A/S sælger nemlig stenuldsgranulat til private boligejere, der selv ønsker at efterisolere i lokale byggemarkeder. Du kan finde flere tips og tricks til efterisolering her –>

Vil du vide mere omkring dine muligheder og fordele ved efterisolering?

Så kontakt ROCKWOOL Danmark A/S her

ROCKWOOL Danmark A/S er verdens førende procent af stenuldsbaseret isolering.

Vi kan hjælpe dig med:

 • Hulmursisolering
 • Bygningsisolering
 • Facadeisolering
 • Brandsikring
 • Teknisk isolering
 • Udvendig isolering
 • Og meget, meget andet.

Læs mere om vores løsninger på vores hjemmeside.

Stil et spørgsmål

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *